Taksicilerin İtirazı Sürüyor

Taksicilerin İtirazı Sürüyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘5 bin yeni taksi’ projesi tartışılmaya devam ediyor. Projeyle ilgili konuşan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “taksici...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘5 bin yeni taksi’ projesi tartışılmaya devam ediyor. Projeyle ilgili konuşan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “taksici esnafında infial yarattı” derken Bahçelievler Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halit Yılmaz, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kiralık taksi açıklaması kabul edilemez” dedi.
Yasal düzenlemelere göre, şehir içinde özel yolcu taşıma işleminin ancak taksimetre takılı taksi ile yapıldığını söyleyen Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, bunun da esnaf statüsündeki bireysel taşımacılar tarafından gerçekleştirildiğini aktardı. Apaydın, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu durum 10553 sayılı Ticari Plakaların Verilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararında açıkça düzenlenmiştir. Söz konusu karar şoför esnafının korunması ve korsan taşımacılığın önlenmesi amacıyla çıkarılmıştır.”
Bahçelievler Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halit Yılmaz da “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kiralık taksi açıklaması kabul edilemez. Çünkü plaka verilmesinin usul ve esasları vardır” değerlendirmesinde bulundu.