Taksim ve Silopi’de ‘İnsanlık Yürüyüşü’ne müdahale

Taksim ve Silopi’de ‘İnsanlık Yürüyüşü’ne müdahale
‘TSK’nin sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı’ iddialarına karşı İstanbul ve Silopi’de ‘İnsanlık Yürüyüşü’ yapıldı. Polis ve askerin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombası ile müdahale ettiği...

‘TSK’nin sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı’ iddialarına karşı İstanbul ve Silopi’de ‘İnsanlık Yürüyüşü’ yapıldı. Polis ve askerin tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombası ile müdahale ettiği eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP milletvekili Tayip Temel, “Kimyasal silah iddiaları araştırılıncaya kadar alanlarda olacağız” dedi.


Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğündeki etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. İstanbul’da 80, Silopi’de 31 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK), HDP ve Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) çağrısıyla çok sayıda kişi Taksim’de bir araya geldi. Yürüyüş, Şişhane ve İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mis Sokak’ta alkış ve sloganlarla başladı. Polis İstiklal Caddesi’ni ablukaya alarak yürüyüşe izin vermedi. Galatasaray Lisesi’ne çıkan kalabalığa müdahale eden polis çok sayıda kişiyi ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. İstanbul Barosu binası önünde ablukaya alınan HDP’li vekiller Gülistan Kılıç Koçyiğit, Fatma Kurtalan, Sezai Temelli, Tayip Temel ve Ayşe Sürücü, burada açıklama yaptı.