Talanın ucu saraya dayanıyor

Talanın ucu saraya dayanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı yayında, “Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye’de demokrasiyi askıya almış durumda” dedi. Kılıçdaroğlu Bahçeli ile ilgili soruya da yanıt verdi.CHP lideri...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı yayında, “Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye’de demokrasiyi askıya almış durumda” dedi. Kılıçdaroğlu Bahçeli ile ilgili soruya da yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in ifşaatlarına ilişkin, “Talanın ucu saraya dayanıyor. Peker bunu aydınlığa çıkardı. Konuşamasın diye önlem almaya çalışıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı başlıklar özetle şöyle:
“Erdoğan’ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye’de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz.

TÜRKİYE’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
“Altı siyasi lider hep beraber demokrasi konusunda uzlaştık. Sorun parti sorunu olmaktan çıktı, sorun Türkiye sorunu. Türkiye’ye demokrasiyi mutlaka getirmeliyiz. İnsanların özgürce yazabildikleri, hızla kalkınan bir Türkiye. Millet masası bu ülkeye demokrasiyi mutlaka getirecektir. Türkiye’ye huzur gelmesi lazım. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

“HDP’ye şeytan muamelesi yapılıyor. Biz arka kapı diplomasisi değiliz diyorlar. Helalleşme sürecinde siz Meral Hanıma deseniz, Meral Hanım işte HDP burada. Gelin helalleşmeye buradan başlayalım. Meral Hanımın da buna hayır diyeceğiniz sanmıyorum. Kucaklaşan bir Türkiye için bu radikal bir adım olmaz mı?

“Daha önce defalarca söyledim, KHK ile barış akademisyenleri atıldı, onları geri getireceğiz. KHK ile atılan bir kişi soruşturma izni verilmediyse, savcı bir şey yok diyorsa, onu işe geri alacağız.

“Gerçekten akıl yok bunlarda. Acaba Kılıçdaroğlu’nu nasıl sıkıştırabiliriz diye düşünüyorlar. Ya, FETÖ ile kucak kucağa yatan sizdiniz, aynı tel üzerinde cambazlık yapan sizdiniz, her türlü rezaleti yapan sizdiniz, suçlanan Kılıçdaroğlu oluyor.

“Şu an tam bir talan ekonomisi var, talan ülkesi adeta. Her gelen bir şeyleri çalmaya, götürmeye çalışıyor. Ve götürüyorlar da. Sedat Peker bunu aydınlığa çıkardı, yer, zaman, saat veriyor.

EN TEPEDE OTURAN HİÇ RAHATSIZ OLMUYOR
“Talan o kadar yaygınlaştı ve kirlenme o kadar önemli boyutlara ulaştı ki bu yargıya da sıçradı. Zaten devleti yönetenler baştan aşağı zaten kirli, içlerindeki bir kaç düzgün insan ya ayrıldı ya bir kenarda bekliyor. Ancak en tepede oturan hiç rahatsız olmuyor, keyfi yerinde.

“Sedat Peker konuşmasın diye önlem almaya çalışıyor. Kendi çevresindeki adamlar zaten malı götürüyor, neden istifa ediyorlar, korkudan. İstifanın sebebini biliyorum, ucu saraya dayanıyor.

“Siyasi davalardan haksızlığa uğrayan her kişi için adalet tecelli edecek. Selahattin Demirtaş çıkacak, Osman Kavala’nın da çıkması lazım. AİHM kararı var.”