Taliban aslına dönüyor: Okulda kız ve erkeklerin arasına perde çekildi

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 7, 2021 / 10:17

Taliban, Afganistan’da dün başlayan yüksek öğrenim için bir genelge yayımlayarak özel üniversitelerde eğitim alacak kadın öğrencilerin yüzlerinin büyük kısmını örtecek peçe ile siyah bir kıyafet giymeleri talimatı verdi.
Euronews’in haberine göre genelgede, sınıfların ya cinsiyete göre ya da en azından bir perde ile ayrılması gerektiği bildirildi. Örgütün eğitim otoriteleri tarafından yayınlanan talimatta, kız öğrencilere sadece kadın hocaların ders verebileceği, bunun mümkün olmaması halinde ‹yaşı ileri› ve ‹karakteri sağlam› erkek hocaların ders verebileceği yer aldı.
Adının açıklanmasını istemeyen bir profesör, “Pratikte bu zor. Kızları ayıracak yeterli kadın eğitmenimiz ve sınıfımız yok” diye konuştu.
KADINLARIN TALEPLERİNE KULAK VERİLİYORMUŞ
Kadınların hak talepleriyle ilgili soru yanıtlayan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Kadınlar bizim toplumumuzun önemli bir parçasıdır. Taleplerine kulak veriyoruz. Henüz hükümet kurulmadığı ve konuyla ilgili yetkililer belirlenmediği için taleplerine cevap verilemiyor. Biraz sabretsinler, kurumlar yerleşince isteklerine yanıt verilecektir” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top