Taliban döviz kullanımını yasakladı

Taliban döviz kullanımını yasakladı
Afganistan’da Taliban yönetimi, halihazırda nakit sıkışıklığı yaşayan ülkede yabancı para birimlerinin kullanılmasını yasakladı.ABD ve Batılı müttefikleri Taliban’ın Ağustos ayında Afganistan’ı kontrol altına almasından...

Afganistan’da Taliban yönetimi, halihazırda nakit sıkışıklığı yaşayan ülkede yabancı para birimlerinin kullanılmasını yasakladı.

ABD ve Batılı müttefikleri Taliban’ın Ağustos ayında Afganistan’ı kontrol altına almasından bu yana Afgan hükümetinin bankalardaki rezervini dondurdu. Ülkede uluslararası finansal sistem kilitlenirken Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afgan halkından, esnaf, tüccar ve iş insanlarından ‘ülkenin ulusal çıkarları ve ekonominin desteklenmesi için’ her türlü işlemlerde yerel para birimini kullanmasını istedi.

Döviz kullanımının ülke ekonomisi için zararlı olduğunu belirten sözcü, döviz yasağını ihlal edenler hakkında işlem yapılacağını duyurdu. Döviz yasağının yurt dışından ülkeye yapılan insani yardımların da kesilmesine neden olabileceği belirtiliyor.