Taliban sözcüsü Diyarbakır’da açıkladı: Kürdistan’ı tanıyoruz

Taliban sözcüsü Diyarbakır’da açıkladı: Kürdistan’ı tanıyoruz
Alimler ve Medreseler Birliği’nin Diyarbakır’da iki gün boyunca düzenlediği konferansa davetli olarak katılan Taliban yönetiminin sözcüsü Zabihullah Mücahid, toplantı sonrasında Erbil merkezli Rudaw TV’ye açıklamalarda bulundu....

Alimler ve Medreseler Birliği’nin Diyarbakır’da iki gün boyunca düzenlediği konferansa davetli olarak katılan Taliban yönetiminin sözcüsü Zabihullah Mücahid, toplantı sonrasında Erbil merkezli Rudaw TV’ye açıklamalarda bulundu. “Biz Kürdistan’ı tanıyoruz” diyen Mücahid, ABD’yi ise artık düşman olarak görmediklerini söyledi.

Sözcü’nün aktardığına göre Mücahid, “Kürdistan konusu İslam devletlerinin sorunlarından bir tanesidir. İnşallah bu soruna da bir çözüm yolu bulunur. Ama en önemlisi Müslümanların birliğidir ki İslam alimleri üzerinden bu konuda ilerleme sağlanıyor. İslam alimlerinin engin bilgisi sayesinde, İslam aleminin ve sizlerin (Kürtler) sorunları en iyi şekilde çözülebilir” dedi.

“Kürdistan coğrafyasının varlığını kabul ediyor musunuz?” sorusuna Zabihullah Mücahid şöyle yanıt verdi:

KÜRDİSTAN BÖLGESİNİ ZİYARET EDEMEDİK
“Evet, biz Kürdistan’ı tanıyoruz. Çünkü Kürt arkadaşlarımız var ve onlarla ilişki içerisindeyiz. Ancak şunu belirtmek istiyorum; bu ziyaretimizin siyasi konulardan uzak olmasını ve ilim, alim ve medreselere odaklanmamızı istiyorum. Diğerleri siyaset konusu, daha sonra bu konular değerlendirilebilir. Maalesef şu ana kadar Kürdistan Bölgesini ziyaret edemedik. Çünkü savaş halindeydik. Ancak tüm İslam ülkelerini ziyaret etmeye çalışıyoruz.


HÜDAPAR’I ZİYARET
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid, Diyarbakır’da HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaretinde iş adamlarına ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı. Mücahid, “Türkiyeli iş adamlarının Afganistan’da oluşan fırsattan istifade etmelerini istiyoruz. Türkiye hükümeti, halkı, iş adamları, alimleri ve bizimle aynı düşüncede olanlar bize destek ve yardım edebilirler, Afganistan’da yatırım yapabilirler” dedi.