Taliban’a maddi ve manevi yardım

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 16, 2021 / 12:31

AK Parti Hükümeti, resmi olarak tanımadığı Taliban yönetimini başkent Ankara’da ağırlarken Afganistan’a yapılacak yardımlar resmi görüşmelerin ana konusunu oluşturdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kız çocuklarının eğitiminden kadınların iş dünyasında yer almasına ve ülkenin birliği için kapsayıcı yönetim kurulmasına kadar Taliban heyetine tavsiyelerde bulunduğunu açıkladı. Taliban heyetinden görüşmelere için açıklama yapılmadığı için tavsiyeler karşısında nasıl bir tavır takındıklarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmedi.

Talibanın, Dışişleri Bakanlığı dışında temasta bulunduğu yerler ise maddi yardımlar konusunu görüşmek için Kızılay olurken diğer bir temas da Diyanet İşleri Başkanlığı ile kuruldu.

Muttaki başkanlığındaki heyetin Kızılay’ı ziyaretinde, Afganistan’a yapılacak insanı yardımlar ele alındı. Heyet, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan ile görüştü. Altan, “Kendilerinden yardımlar konusunda ihtiyaçlarını dinledik. İnsani yardımlar konusunda faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Yapılan yardımlar için teşekkür eden Taliban heyetinin kışın yaklaşmasıyla birlikte başta yakacak ve kıyafet olmak üzere gıda ve sağlıklı içme suyu sorunlarının çözümü için yardım istediği öğrenildi.  Kızılay’ın Afganistan’dan göçü önlemek için 65 tane işyeri açtığı Afganistan’da işyerlerinin yanı sıra dul, yetim ailelere yardımların devam etmesini talep ettikleri bildirildi.

ERBAŞ DA MAKAMINDA AĞIRLADI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Taliban heyetini makamında ağırladı. Muttaki görüşmede, Türkiye ve Afganistan’ın tarihe dayalı ilişkilerinde yeni ve olumlu bir sayfa açacaklarını kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top