Taliban’dan ölümüne kaçış

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 17, 2021 / 09:39

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinin ardından Afganlar ülkeden kaçmak için ölümü bile göze alıyorlar.
Afganlar, Kabil Havalimanı’nda uçaklara binebilmek için yolcu biniş köprüsüne tırmandı. Uçağa binemeyen 2 Afgan’ın kendisini uçağın tekerlerine bağladığı ancak uçak havalandıktan sonra iki kişinin uçaktan düştüğü ileri sürüldü.
Afganistan’daki Aswaka Haber Ajansı’nın Twitter hesabından paylaşılan bir görüntüde, uçağa tutunan 2 Afgan’ın aşağı düştüğü görüldü. Paylaşımda, “Uçak takımlarına tutunarak kurtulmaya çalışan 2 Afgan, evlerin üzerine düştü” ifadesi yer aldı.
HAVAALANINDA
7 KİŞİ ÖLDÜ
Afganistan’da ülkeden ayrılmak isteyen binlerce sivilin akın ettiği ve ABD askerlerinin havaya ateş açtığı Kabil Uluslararası Havalimanı’nda en az 7 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin, ABD askerlerinin açtığı ateş sonucu mu yoksa izdiham nedeniyle mi öldüğü henüz bilinmiyor.
TALİBAN UÇUŞLARI DURDURDU
Taliban ise Kabil Uluslararası Havalimanı›nın girişine gelerek, herkesin evlerine dönmesini istemiş ve uçuş yapılmayacağını açıklamıştı. Karayoluyla diğer vilayetlere gitmek isteyenlerin de araç bulmakta çok zorlandığı, taşıma ücretlerinin 2 katına çıktığı ifade edilmişti.

Reuters: Türkiye, Kabil Havalimanı’nı koruma planını iptal etti

Reuters haber ajansının iki Türk güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Türkiye Kabil Havalimanı’nın güvenliğini üstlenmeyle ilgili planı iptal etti.
Haberde görüşlerine yer verilen kaynaklar, planın iptaline rağmen Ankara’nın, “Taliban’dan talep geldiği takdirde teknik destek ve güvenlik desteği sunmaya hazır olduğunu” söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top