Tam 539 göçmen… Neyse ki kurtarıldılar

Tam 539 göçmen… Neyse ki kurtarıldılar
Akdeniz’de batma riski altında olan bir teknedeki 539 göçmen İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılarak Lampedusa adasına götürüldü.Cumartesi günü İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında tespit edilen balıkçı teknesinin...

Akdeniz’de batma riski altında olan bir teknedeki 539 göçmen İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılarak Lampedusa adasına götürüldü.
Cumartesi günü İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında tespit edilen balıkçı teknesinin Libya’dan yola çıktığı, teknedeki göçmenlerin büyük kısmının Mısır, Fas ve Sahraaltı Afrika ülkelerinden geldiği açıklandı.
Aralarında 3 kadın ve bir çocuğun da bulunduğu göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Teknedeki göçmenlerin bazılarının vücutlarında şiddete uğradıklarını gösteren izlere rastlandı. Bu kişilerin Libya’da tutuldukları göçmen merkezlerinde işkenceye uğradıkları şüphesiyle İtalya’nın Agrigento Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
1 GÜNDE EN FAZLA GÖÇMEN SAYISI
539 göçmenin götürüldüğü Lampedusa adasının Belediye Başkanı Toto Martello, bunun son dönemde bir gün içinde adaya getirilen en fazla göçmen sayılarından biri olduğunu belirtti. İtalyan basınına göre, başka teknelerle birlikte bir gün içinde ulaşan göçmen sayısı yaklaşık 800’e ulaştı.