Tam bir utanç tablosu

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 23, 2020 / 07:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Yargıtay üyelerinin İrfan Fidan’ı Anayasa Mahkemesi üyesi olarak seçmelerine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bilgi hırsızlığı yapan bir insanın Anayasa Mahkemesi’nde ne işi var? Anayasa Mahkemesi gibi Yargıtay gibi bir yere üye atıyorsanız, atadığınız kişinin hukuku yüceltmesi lazım” dedi.
Kılıçdaroğlu, İrfan Fidan’a oy veren yargıçlara ilişkin, “Daha koltuğuna ısınmadan talimat verildi ve 107 üye vicdanlarını kiralayarak oy verdi. Tam bir utanç tablosu” dedi. İrfan Fidan’ın hazırladığı bir iddianamede intihal yaptığını belirten CHP lideri, “Düşünün Anayasa Mahkemesi’ne üye oluyorsunuz ve bilgi hırsızlığı yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı. CHP lideri, “107 kişiye söylüyorum. Bir kişinin kulu ve kölesi olup o bir kişinin verdiği talimatla oy kullanıyorsunuz. Nasıl FETÖ’nün 140 hâkimine militan dediysem siz de şimdi sarayın militanısınız!” dedi.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği “İktidara gelirlerse AK Partiyi kapatacaklar” iddiasına ilişkin ise “Arkadaşlara sorduk, kimse böyle bir şey söylememiş. Biz demokrasinin yeşermesini istiyoruz. Devletin başında olan, orayı işgal eden adamın yalan söylemeye hakkı var mıdır? Yalan söylüyorsun” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top