Tam kapanma yok

Tam kapanma yok
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın, okulların kapanma sebebi olmayacak. Tedbirler devreye girebilir ama okulların kapanma durumu salgın nedeniyle olamaz. Genel toplumda da kapanma gibi bir durum söz konusu olmayacak ama vatandaşımız...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın, okulların kapanma sebebi olmayacak. Tedbirler devreye girebilir ama okulların kapanma durumu salgın nedeniyle olamaz. Genel toplumda da kapanma gibi bir durum söz konusu olmayacak ama vatandaşımız bildiğimiz tedbirleri yapıyor ve aşılarını yaptırıyor olmalılar” dedi.

TBMM’de ‘nöbetçi bakan’ uygulaması kapsamında milletvekilleri ile bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, okullarda rastgele PCR testi uygulamasında ilk sonuçların çıktığını belirterek, “Bunu belirli aralıklarla tekrarlamak istiyoruz. Yapılan taramada toplumdan farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Bunun bazı okullarda yüzde 1,1’den yüzde 5,9’a kadar değişen oranlarda olduğunu gördük. Tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum. Okulların pandemi nedeniyle kapalı olabilme ihtimalini vatandaşımız düşünmemeli. Böyle bir soru da artık sorulmamalı. Yani salgın okulların kapanma sebebi olmayacak. Tedbirler devreye girebilir ama okulların kapanma durumu salgın nedeniyle olamaz. Bilim Kurulu’nun da böyle bir gündemi söz konusu değil. Genel toplumda da kapanma gibi bir durum söz konusu olmayacak ama vatandaşımız bildiğimiz tedbirleri yapıyor ve aşılarını yaptırıyor olmalılar. Toplumsal bağışıklık elde edilmedikçe salgının üstesinden gelmemiz kolay olmayacak. Özellikle 60 yaş üzeri aşısız vatandaşımızın kalmamasını önemsiyoruz. Hala vefat edenlerin 60 yaş üzeri olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

BİONTECH’TE 3. DOZ İÇİN BİLİM KURULU KARAR VERECEK
Bakan Koca, 12 ve 17 yaş arasına tercihe bağlı olarak aşıyı tanımladıklarını belirterek, “Şu an gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılmasının olmadığını söyleyebilirim” dedi. Koca ayrıca, BioNTech aşısının 3. dozu için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun bugün karar vereceğini bildirdi.