Tanal: Çürük karpuzlar kimlere veriliyor?

Tanal: Çürük karpuzlar kimlere veriliyor?
İran’dan Van’a getirilen ve güneş altında vagonlarda bekletildiği için çürüyen karpuzlarla ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Haftalardır güneşte bekleyen, İran’dan getiren tüccarların bile çürümüş,...

İran’dan Van’a getirilen ve güneş altında vagonlarda bekletildiği için çürüyen karpuzlarla ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Haftalardır güneşte bekleyen, İran’dan getiren tüccarların bile çürümüş, vebal altına giremeyiz dediği karpuzların fakir fukaraya dağıtılacağına inanmak istemiyoruz” dedi.
Çürüyen karpuzların görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Tanal, şu ifadeleri kullandı:
“Kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlığın aşevi ve çorba dağıtım araçlarının karpuzların içinde ne işi var? Geçerken uğramışlardır! Haftalardır güneşte bekleyen, İran’dan getiren tüccarların bile ‘Çürümüş, vebal altına giremeyiz’ dediği karpuzların fakir fukaraya dağıtılacağına inanmak istemiyoruz. Ortada kalan karpuzlar TASİŞ’e devredilmişse de çürüyen meyve ayıklanıp dağıtılır mı? Ya peki resmi ve sivil giyimli askerlerimiz istasyonda ne arıyor? Sağlam olduğuna kanaat getirilen karpuzların seçilip sivil araçlarla kışlalara götürülecek hali yok. Yoksa çürük karpuz vagonlarını askerlerimize temizletmiyorlardır. Sağlamlar sivil araca, çürükler belediye araçlarına şeklinde bir talimat yoktur… Şaka bir yana, bu video ve fotolar ihbar kabul edilsin. Soruşturma başlatılsın. Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Kaymakamlığı aşevlerindeki karpuzlar ile Van, Şırnak ve Hakkari’deki kışlalardaki karpuzlar sağlık açısından analiz edilsin.”