Tanju Özcan Uyarılacak

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 7, 2021 / 09:59

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), katıldığı bir programda, tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “uyarılması” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK’da, Özcan’ın durumu da ele alındı. Toplantıda, kullandığı ifadeler nedeniyle Tanju Özcan’ın “özür dilemesi” de göz önüne alınarak, “uyarma” istemiyle disipline sevki kararlaştırıldı.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, MYK sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, kararı şöyle duyurdu:
“Bolu Belediye Başkanı’nın bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanı’nın bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na uyarı için sevk edilmesine MYK’da oy birliği ile karar verdik.”
Yüksek Disiplin Kurulu’nun, MYK’nın talebine uyarak, “uyarma” cezası vermesi halinde, parti tüzüğüne göre Özcan’ın “yazılı olarak dikkati çekilecek.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top