Tanju Özcan’a geçici ihraç

Tanju Özcan’a geçici ihraç
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki kesin ihraç talebine ilişkin kararını verdi.Disiplin kurulu dün yaptığı toplantıda Özcan hakkında oy birliğiyle 1 yıl...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki kesin ihraç talebine ilişkin kararını verdi.

Disiplin kurulu dün yaptığı toplantıda Özcan hakkında oy birliğiyle 1 yıl geçici çıkarma cezası verdi.

‘CİNSİYETÇİ YORUM VE SÖZLER…’
Daha önce, bir kadın hemşerisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve ‘uyarı’ cezası verilen Tanju Özcan’ın, bu cezanın ardından 16 Mayıs 2022’te Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog çok eleştirilmişti. Özcan’ın cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulu’nun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında değerlendirilmiş, “parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar nedeniyle”, ‘kesin ihraç’ talebiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmişti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tanju Özcan’ın Tanju pek çok kez sözlü olarak uyarıldığını söylemişti.

‘YARGIYA BAŞVURACAĞIM’
Kararı değerlendiren Tanju Özcan “Yargıya başvuracağım. Herhangi bir cezayı hakettiğimi düşünmüyorum. Bu partinin öz evladıyım. Bir yıl dahi ayrı kalmaya tahammülüm yok” dedi.