Tank Palet üzerinden düello çağrısı

Tank Palet üzerinden düello çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Tank Paleti Fabrikası hakkında televizyonda tartışma yapmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sesleniyorum. Senin istediğin televizyonda çıkalım,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Tank Paleti Fabrikası hakkında televizyonda tartışma yapmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sesleniyorum. Senin istediğin televizyonda çıkalım, Tank Palet’i tartışalım. Cesaretin varsa, yüreğin varsa. Çıkabilir mi? Çıkamaz. İstiyorsan sana ihale dosyalarını da ben vereyim” dedi.
Erdoğan’ın tank üretilmesini istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde şanlı ordumuza bu fabrikayı alacağız ve teslim edeceğiz” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
ERDOĞAN TANK ÜRETİLMESİNİ İSTEMİYOR
“Türkiye’nin tank yapma kapasitesi var. 2007 yılında Türkiye tank yapmak için düğmeye basıyor ve ihaleye açıyor. 2007 yılında 495 milyon dolara bir firma tank yapmak için sözleşmeyi imzalıyor. 495 milyon doları tank üretirken program yapıyor. MKE’nin kapısını çalıyor, top yapabilir misin? İmzalar tamam. Zırh için Roketsan’a gidiyor, anlaşma tamam. Atış kontrol sistemleri için ASELSAN’a gidiyor.
Tankın palet ve askı donanımları var, onu da Arifiye’deki tank palet fabrikasındaki yapacağız’ diyorlar. Tankın motorunun da anlaşması yapılıyor. 2007’de ilk ihale yapılıyor. 6,5 yıl sonra 5 tane Altay tankı üretiliyor.
Şereflikoçhisar’da hedefler konuyor, tanklar hedefleri vuruyor, Türkiye artık tank seri üretimine başlayacak noktaya geliyor 2014 yılında. Ama Erdoğan tank üretilmesini istemiyor. Ne yapıyor, yeni ihale açıyor. BMC’ye vereceğim diyor. Ethem Sancak, ‘Benim tankla ne işim var, param yok, arsam yok, fabrikam yok’ diyor. Talip Öztürk’le ihaleyi alıyorlar. ‘Para Katarlılarda var’ diyor. Katarlılar 5 kuruş bile para vermiyorlar. Sayın Bahçeli sen de dinle. 2018’de BMC’ye ‘sen kazandın ihaleyi’ diyorlar. Dönemin Milli Savunma Bakanı, ‘Tank seri üretimine 2019 sonu ya da 2020 yılı başında geçeceğiz’ diyor. Ortada tank yok. Bu temel bir milli güvenlik sorunudur. TC devletine tank yaptırmamak için yapılan girişimdir. Birinci aktörü Erdoğan, ikinci aktörü Devlet Bahçeli’dir.
EGEMEN GÜÇLER TESLİM ALMIŞ
Hayatımda Türkiye’ye zarar verecek bu kadar büyük bir olaya ilk kez tanık oluyorum, o nedenle tank üzerinde duruyoruz. Bir devletin tank üretmemesi için devleti yönetenlerin özel çaba harcaması ne demektir? Egemen güçler tarafından teslim alınması demektir.
İSTEDİĞİN
TELEVİZONA ÇIKALIM
Şanlı ordumuza bu fabrikayı alacağız ve teslim edeceğiz. Erdoğan’a sesleniyorum. Senin istediğin televizyonda çıkalım, Tank Palet’i tartışalım. Cesaretin varsa, yüreğin varsa. Çıkabilir mi? Çıkamaz. İstiyorsan sana ihale dosyalarını da ben vereyim.
VATANA İHANET DEMEK
Türkiye Cumhuriyeti devletine tank ürettirmemek vatana ihanet demektir. Kendisi kendisini yalanlıyor. Hayatımda böyle bir adam görmedim. Kendi ülkesine bu kadar büyük bir ihanet içinde olan ikinci bir kişi görmedim. Biliyorum yine dava açacak, sen tazminat davası açacağına karşıma çık karşıma. Sana göstereyim. Ben ülkemi, insanlarımı seviyorum. Ülkem için canım feda. Ordumuzu, polislerimizi, güvenlik görevlilerimizi seviyorum. Görev yapmalarını engelliyorlar. Uyuşturucu kaçakçılarını yakalayacaklar engelliyorlar. 10 bin dolar rüşveti kim alıyor, savcıyı engelliyorlar.
‘Polise, hemşireye, din görevlilerine, öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğim’ dedin. Sana bunu söke söke yaptıracağım.”