Tarih yazdınız!

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 17, 2020 / 07:54

Zi̇raat Türkiye Kupası müsabakaları takımlar açısından fırsat maçlarıdır. Teknik direktörler ligde şans vermek istedikleri oyuncuları bu tür müsabakalarda saha içinde görme şansı bulur. Bu oyuncular da ayağına kadar gelen fırsatı değerlendirip “ben buyum” der.
Gel gör ki diyen var mı?
Teknik direktör Abdullah Avcı da Adanademirspor karşısına böyle bir rotasyonlu kadro ile çıktı. Kalede Erce, Faruk Can, Flavio, Diabate, Plaza, Kamil Ahmet gibi oyunculara forma verdi. Yetmedi, Sefa, Kerem, Serkan Asan’ı ikinci yarı ilave etti..
Trabzonspor’da şunu gördük. As oyuncular Süper Lig rakiplerine, yedekler ise alt liglerdeki rakiplere karşı zorlanıyor. İlk yarıda akıllarda kalan tek pozisyon konuk takımdan. Trabzonspor’un rakip kalede şutu yok. Hava soğuk olsa Adanademirspor kalesinde ilk ciddi maçına çıkan kaleci Vedat ilk yarıda zatürre olup hastaneye kaldırılırdı!Orta yapmayı beceremeyen, duran topu kullanamayan, kenarları değerlendiremeyen, adam eksiltemeyen bir takım nasıl kazanabilir ki? Sorumluluk alan yok. İnanılır gibi değil. İç yüzünü bilmesem sahada yönetimi ve teknik heyeti cezalandıran bir takım var diyeceğim!!
İlk yarıdaki futbol teknik direktör Abdullah Avcı’yı da baydı. İkinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Haftalardır yürüyen Bilal’ın yerine Kerem Baykuş’u, Plaza’nın yerine Sefa’yı aldı. Uzun süre forma giymeyen Plaza saha içinde olmayı yadırgamış olmalı ki 45 dakika zor kalabildi! Konuk takımın ikinci yarı oyuna aldığı Mehmet Akyüz ve Yunus Akgün takımlarına katkı verirken Bordo Mavili takımın değişiklikleri varlık gösteremedi.
Adanademirspor ikinci yarıya golle başladı. Vitor Hugo 10 dakika sonra karşılık verdi. Forvet oyuncularının pozisyon üretemediği müsabakada savunma oyuncusu ile duran bir topla golü buldu. Bu gol takıma canlılık getirmedi. Konuk takım yine öne geçti. Trabzonspor yine bir duran topla yine Vitor Hugo ile uzatma dakikalarında beraberliği buldu. Uzatma dakikalarının uzatmasında hakemin kıyağını değerlendiremedi. Baker penaltıyı kaleciye teslim etti. Maç bitti derken uzatmalara gitti. Gol yiyen, gol atan savunmayı izledik. İnanılmaz işlere imza attılar. Uzatma dakikalarını 10 kişi oynayan takım azıcık dikkatli olsa Mehmet Akyüz ile santrası olmayan gole imza atacak. Boş kale yerine auta attı. Geçtiğimiz yılın kupa şampiyonu penaltılarda kupaya veda etti. Bu veda çok kelle götürür! Onurlu insanlardan!
Teknik direktör Abdullah Avcı anlayan için sergi açtı. Eldeki tüm oyuncuları yerli, yabancı cümle aleme gösterdi. Transferleri yapanlara “aha eseriniz bu” dedi.
Tarihi boyunca Trabzon’da galibiyet yüzü göremeyen Güney’in temsilcisi Adana 10 kişi ile turu alıp gitti..
Tebrikler tarih yazdınız!!

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top