Tarihi miras sular altında

Tarihi miras sular altında
Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde evler ve tarlaların yanı sıra Osmanlı döneminden kalan tarihi Kurşunlu Camii de su altında kaldı. Sağanak yağışlar İtalya’yı da vurdu. Venedik kentindeki dünyaca ünlü San Marco...

Arnavutluk’un kuzeyindeki İşkodra kentinde evler ve tarlaların yanı sıra Osmanlı döneminden kalan tarihi Kurşunlu Camii de su altında kaldı. Sağanak yağışlar İtalya’yı da vurdu. Venedik kentindeki dünyaca ünlü San Marco Meydanı’nı su bastı.

Aşırı yağışlar, Arnavutluk’un kuzeyinde sele yol açtı. Evler ve tarlalar su altında kaldı. Köylüler, hayvanlarını kurtarmak için seferber oldu.

İşkodra kentinde çok sayıda ev ve tarlanın yanı sıra kentteki tarihi Kurşunlu Camii’de su altında kaldı.

Drini, Kir ve Boyna nehirlerinin kesiştiği noktada bulunan cami ve çevresindeki mezarlar havadan görüntülendi. Kurşunlu Camii, İşkodra kentinde Osmanlı döneminden kalan tek ve en eski cami konumunda.


İtalya›da yağışlar nedeniyle, Venedik kentindeki dünyaca ünlü San Marco Meydanı’nı su bastı. Kent sakinleri ve turistler ıslanmamak için, meydanda kurulan yüksek platformlarda yürüdüler.

Su baskınlarının sık görüldüğü meydana yapılan yeni cam bariyerlerin ünlü San Marco Bazilikası’nı koruduğu belirtiliyor.