Tarihi saraylar mahvedilmiş

Tarihi saraylar mahvedilmiş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Fehime ve Hatice Sultan yalılarının İBB’den alınarak Hazine’ye devredilmesine ilişkin olarak bir dizi paylaşım yaptı. Polat, yalıların ihalesinin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Fehime ve Hatice Sultan yalılarının İBB’den alınarak Hazine’ye devredilmesine ilişkin olarak bir dizi paylaşım yaptı. 

Polat, yalıların ihalesinin yapılmasına rağmen restore edilmediğini İBB’nin içeri alınmadığını söyledi ve ‘’Çünkü tarihi saray perişan edilmiş, tarihi eserler poşetlerin altında çürütülmüştü» dedi. Polat’ın paylaşımları şöyle:
“Neden? 2009’da 3 yıl içinde restorasyonu yapılsın diye ihale edilip 13 yıldır restore edilmeyen, bugün İBB’den hukuksuzca alınan Fehime ve Hatice Sultan saraylarına İBB neden içeri alınmıyordu. Çünkü tarihi saray perişan edilmiş, tarihi eserler poşetlerin altında çürütülmüştü. Çünkü restorasyon bahanesi ile alınan 4.500 m2 alana sahip iki sarayın 39.000m2 çıkarılan kaçak imalatları ile bir imar vurgununa dönüştürülmüştü. Çünkü otopark dedikleri alanda balo salonları, 25 metre denizin altına indikleri bir inşaat vurgunu yapmışlardı. Nasıl bir imar vurgunu olduğunu tarihi sarayların altı oyularak yapılmış, yerin 25 metre altına inmiş devasa balo salonunun içinde çalışan iş makinesinin boyutundan anlayabilirsiniz. Bu gördüğünüz ‘tarihi sarayın’ içi. Tarihi saraylar mahvedilmiş, sözde restorasyon adı altında bir otel şantiyesine döndürülmüş.”