Tarihin sıfır noktası, Dıscovery Channel’da

Tarihin sıfır noktası, Dıscovery Channel’da
Dünyanın en ünlü belgesel kanallarından Discovery Channel, “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa’nın önemli mekanlarında tarih konulu belgesel çekiyor.UNESCO Dünya Miras...

Dünyanın en ünlü belgesel kanallarından Discovery Channel, “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen Göbeklitepe başta olmak üzere Şanlıurfa’nın önemli mekanlarında tarih konulu belgesel çekiyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde üçüncü yılını geride bırakan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe, kitap, film, belgesel, dizi ve animasyon filmlerine konu olmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin ziyaret ettiği Göbeklitepe’nin yanı sıra kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan Karahantepe de dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Discovery Channel, Göbeklitepe başta olmak üzere neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Karahantepe Ören Yeri ile Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde belgesel çekimlerine başladı.

Türkiye Film Komisyonu Başkanı ve yapımcı Sait Yardımcı, AA muhabirine, yabancı film ve prodüksiyon ekipleriyle işbirliği içerisinde çalışarak Türkiye’nin tanıtımına ve turizmine katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Kanalın dünya çapında çok ciddi bir kitlesi ve takipçisi olduğunu hatırlatan Yardımcı, şu anda proje kapsamında daha çok tarihi mekanlara yöneldiklerini ifade etti. Yardımcı, “Şu ana kadar Türkiye’de 5 yerde çekim yaptık. Türkiye’de oldukça fazla sayıda önemli tarihi alanlar var. Göbeklitepe bunlar arasında en önemlisi, insanlığın başladığı yer olarak biliniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız geçen ay Karahantepe’nin tanıtımını büyük bir organizasyonla dünyaya duyurdu. Biz Karahantepe’de belgesel çeken ilk ekip olduk” dedi.