Tarikat şeyhi istismardan tutuklanınca Diyanet din istismarcılarına karşı uyardı

Tarikat şeyhi istismardan tutuklanınca Diyanet din istismarcılarına karşı uyardı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah’ın bir çocuğu istismar etmesiyle ilgili yapılan açıklamada, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah’ın bir çocuğu istismar etmesiyle ilgili yapılan açıklamada, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” denildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın bir çocuğu istismar etmesi haberlerinin yayımlanmasından 1 günü aşkın bir süre sonra açıklama yaptı.
Sürecin yakından takip edildiğini belirten Diyanet, “Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır” dedi.
Diyanet’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
‘SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ’
“İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.”