Tarikat yurdunda 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar: ‘Nefsime uydum’ savunması

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 30, 2022 / 10:18

Yalova’da Halil Bağlı Talebe Yurdu’nda 12 yaşındaki U.E., yurtta Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. tarafından cinsel istismara uğradı. Şikayet sonrası tutuklanan M.Z. ifadesinde nitelikli cinsel istismarı reddederken, “Nefsime uydum” diyerek kendini savundu.

Yalova’da bir dini grup tarafından kurulduğu iddia edilen Kamiller İlim, Kültür ve Çevre Vakfı geçen yıl eylül ayında bünyesinde Halil Bağlı Talebe Yurdu’nu açtı. Ruhsatı bulunmadığı halde kurulan yurda, 20’yi aşkın ortaokul öğrencisi kabul edilerek kişi başı en az 20 bin TL ücret alındı.

Öğrencilerden 12 yaşındaki U.E. de yurtta kalıyordu. Halk Tv’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, yurtta Kuran ve Türkçe dersleri veren ve Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu olduğunu söyleyen 26 yaşındaki M.Z., U.E.’ye defalarca cinsel istismarda bulundu.

Saymaz’ın haberi şu şekilde devam ediyor:
U.E.’nin savcılıktaki ifadelerine göre Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. “Keşke benim çocuğum olsan” diyerek, çocuğa yaklaştı. Altı ay sonra U.E. yatakhanede diğer çocuklarla uyurken, M.Z. yatağına girdi ve istismarda bulundu.

Bir ay sonra gece yarısı geldi ve U.E.’ye tecavüz etti.

U.E., “Utandığım için ses çıkaramadım” diyor.

‘İSTİSMAR ETTİM TECAVÜZ ETMEDİM’
Sanık M.Z şu ifadeyi verdi:
“U.E.’ye iki aydır samimi davranışlarda bulundum. Öncelerde sadece sarılıp öptüm. Zaman ilerledikçe cinsel isteklerim arttı ve cinsel yaklaşımlarda bulundum. Dokundum, cinsel organımı sürttüm. Tecavüz etmedim fakat istismarda bulundum. Başka çocuğa istismarda bulunmadım.”

Şikayet üzerine yurdun öğretmeni M.Z. tutuklanırken, müdür İ.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top