Tarım Bakanı, Ankara’da simit neden zamlandı anlamamış

Tarım Bakanı, Ankara’da simit neden zamlandı anlamamış
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kışın kurak geçtiğini belirterek, şu an bir kriz söz konusu olmadığını söyledi ama “Yağışlar çok yetersiz. Kuraklık devam ederse risk büyür” dedi. Kirişci, yağışların azlığı...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kışın kurak geçtiğini belirterek, şu an bir kriz söz konusu olmadığını söyledi ama “Yağışlar çok yetersiz. Kuraklık devam ederse risk büyür” dedi. Kirişci, yağışların azlığı nedeniyle su kesintileri yaşanma ihtimaline ilişkin, “Çarşambadan itibaren batı bölgelerden başlayacak bir yağış bekliyoruz. Şubat ayı ile beraber yağışlı sezona girileceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerine dönebilirsek kuraklıktan da çıkarız” diye konuştu.

“BİZ UNA ZAM YAPMADIK Kİ…”
Bakan Kirişci, Ankara’daki yüzde 40’lık simit zammı için de “Ben anlamadım. Biz unluk buğdaya hiçbir zam yapmadık ki. Nerede una zam geldi?” diye tepki gösterdi.

Bakan Kirişci, Ankara’da pazartesinden itibaren 100 gramlık simidin 7 TL’den satılmasıyla ilgili “Bu zamlarla ilgili yaptırım konusu Ticaret Bakanlığı’nın uhdesinde” dedi.