Tarım kredi ile aynı fiyata satan üç harfli marketler nasıl fahiş fiyat oluyor?

Tarım kredi ile aynı fiyata satan üç harfli marketler nasıl fahiş fiyat oluyor?
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerin pahalıya satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden bir açıklama yaptı.Tarım Kredi, bu yalanlamayı yaparken...

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), kendi marketlerinde satışa sunulan ürünlerin pahalıya satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını iddia eden bir açıklama yaptı.

Tarım Kredi, bu yalanlamayı yaparken her marketin farklı fiyatlarda satışa sunduğu kendine özgü, birinci ve ikinci marka ürünleri bulunduğunu gerekçe gösterdi. Market markalı ürünler ve birincil, ikincil ürünler olduğu doğru. Ancak Gazete Pencere Editörü Caner Polat’ın ürün ve etiket fotoğraflarını da çekerek birebir aynı ürünlerle yaptığı karşılaştırmada; Tarım Kredi Market’teki satış rakamlarının söylendiği gibi ucuz olmadığı, Cumhur İttifakı iktidarı paydaşları tarafından “fahiş fiyata ürün satmakla” suçlanan üç harfli market zincirleriyle hemen hemen aynı fiyatlara sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Gıda ürünlerini seçerek yaptığımız karşılaştırmada toplam fiyatta Tarım Kredi Market’in 2 lira 61 kuruş daha ucuz olduğu da kullandığımız haberde yer almıştı.

Tarım Kredi açıklamasında çay, pirinç ve ayçiçek yağı örnek verilerek karşılaştırılan ürünlerin farklı segmentte olduğu belirtildi, “Kuruma bağlı marketlerde, 70 ana ürün grubunda yaklaşık 400 ürün çeşidinin, sektördeki diğer paydaşlardan daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunulduğu” iddia edildi. AKP lideri Erdoğan geçen ağustosta “Kooperatifler kâr amaçlı değildir, fiyatlarda indirim yapın” demiş, 30 temel üründe indirim yapılmıştı. Ancak 33 gün sonra Tarım Kredi Marketleri ürünlere zam yapmak zorunda kalmıştı.