Tarım Kredi Market 30-40 üründe indirim yapacak

Tarım Kredi Market 30-40 üründe indirim yapacak
AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santrale (HES) ilişkin “Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak” dedi....

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santrale (HES) ilişkin “Yatırım bedeli 16 milyar lirayı bulan bu santraller, ülkemize yıllık 2,7 milyar lira ekonomik fayda sağlayacak” dedi. Erdoğan, Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralin açılış törenine Beştepe’den katıldı.

Ilısu Prof. Doktor Veysel Eroğlu, Deriner, Ermenek, Borçka, Batman ve Obruk gibi yüksek kapasiteli hidroelektrik santrallerini ülkeye kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, “Türkiye’nin elektrik üretim kapasitesine yıllık 1,9 milyar kilovatsaate yakın katkı sağlayacak en yüksek barajımız Yusufeli de bitme aşamasına gelmiştir” dedi.

Erdoğan, 20 yılda ülkeye 605 yeni hidroelektrik santrali kazandırmak ve toplam rakamı 730’a çıkarmakla gurur duyduklarını dile getirdi.

‘Tarım Kredi Market’te 30-40 üründe indirim olacak’
Erdoğan törende Tarım Kredi Marketlerde yapılacak indirimleri de anlattı. “Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağız” dedi. Erdoğan, 8 ay önce faiz indirim ısrarıyla başlayan ekonomideki bozulma sonrasında döviz kurlarının, enflasyonun, cari açığın hızla artmasının kendi kararlarıyla bağlantısını görmezden geldi, ette yapılacak indirim için “Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek” diyerek üreticileri ve esnafı suçladı, şöyle devam etti:
“Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı’yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız. 1300 tane Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketi var. Tarım Kredi’nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağ, 30-40 çeşit ürünlerde de süratle indirime gidecek.”