Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Kabul ediyorum, et fiyatı yüksek

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Kabul ediyorum, et fiyatı yüksek
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etinin fiyatına yönelik "Tamam ben de kabul ediyorum, et fiyatı yüksek" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'AK Parti Aday Tanıtımı...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yılbaşından bu yana yüzde 60 zamlanan dana etinin fiyatına yönelik "Tamam ben de kabul ediyorum, et fiyatı yüksek" dedi.

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'AK Parti Aday Tanıtımı ve Seçim Beyannamesi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kirişci, gıda fiyatlarıyla ilgili dana etinin fiyatının yüksek olduğunu, bir hafta sonra da soğanın fiyatının düşeceğini söyledi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Kirişci, çiftçilerin ekonomik olarak iyi durumda olduklarını dile getirdi. Çiftçiler için son birkaç yılın iyi geçmediği ve artan maliyetler sebebiyle zorlandığı ifade edilerek AK Parti'nin seçim beyannamesinde somut vaatler olup olmadığı sorulması üzerine Kirişci şunları söyledi: “Şimdi bir şeyi düzeltelim. Şu anda çiftçilerimiz gayet güzel para kazanıyorlar. Ekonomik olarak gayet iyi durumdalar. Ben göreve geldiğimden bu güne 13 ay geçti. 37 ilde sektör paydaşlarıyla toplantı yaptım. Bir tane sizin ekranlarınızda konu edebileceğiniz bir çiftçinin tepkisini yansıtan bir olay yaşamadım. Bu dürüstçe söylüyorum” dedi.