TARTIŞMALI ŞİRKET SADAT

TARTIŞMALI ŞİRKET SADAT
Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin kurduğu Sadat şirketi, kendi verilerine göre savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren "ilk ve tek" Türk şirketi. Şirketin resmi web sitesinde uluslararası alanda asker ve polislerin...

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin kurduğu Sadat şirketi, kendi verilerine göre savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren "ilk ve tek" Türk şirketi. Şirketin resmi web sitesinde uluslararası alanda asker ve polislerin eğitimi, stratejik danışmanlık, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile donatım hizmetleri verildiği belirtiliyor. Şirket hedefini, "Haçlı zihniyetindeki sömürgeci ülkelere muhtaç olunmasını engellemek, İslam ülkeleri arasında savunma ve savunma iş birliği ortamı oluşturmak ve İslam dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da dünya süper güçleri arasındaki hak ettiği yeri almasına yardımcı olmak" diye açıklıyor.

2016 yılında Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atanan Tanrıverdi, 2019 sonunda yaptığı bir konuşmada "İslam Birliğinin Mehdi geldiği zaman olacağını ve bunun için ortam hazırlama görevini yerine getirdiklerini" söyleyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Yoğun tepkilerin ardından Tanrıverdi 2020 başında başdanışmanlık görevinden istifa etti.

SADAT’A YÖNELİK SUÇLAMALAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SADAT'ın Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları olduğunu iddia etti.

Sedat Peker, SADAT'ın Suriye'ye giden yardım tırlarının içinde El Nusra'ya silah gönderdiğini savundu.

Peker, SADAT'ın Rusya'nın özel kuvvetleri ALFA timlerinden eğitim aldığını da söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında SADAT'ın da sokağa inerek, darbe girişimini bastırmada görev aldığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem danışmanlığını yapan Tanrıverdi'nin başındaki SADAT'a bağlı emekli askerlerin Harp Okulları mülakatına üç yıl boyunca girdiği iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı, bu iddiaların "asılsız" olduğunu bildirdi.

TANRIVERDİ İDDİALARI YALANLADI

Bütün iddiaları yalanlayan ve şirketin aleyhinde haber ve yazı kaleme alanlara tazminat davası açan Adnan Tanrıverdi ise "SADAT, yurtiçinde emniyet teşkilâtına, TSK'ya ve başka hiçbir kuruma, örgüte veya sivil şahsa danışmanlık ve eğitim hizmeti vermemektedir" dedi.

Sedat Peker ve SADAT arasındaki tartışma sürerken, yargı bugüne kadar ortaya dökülen iddialarla ilgili ciddi bir soruşturma yürütmedi.