Murat Özçelik

Murat Özçelik

Taşıma suyla değirmen dönmez

AKP yeni Cumhurbaşkanı adayıyla seçime gitmeli!

Bu haftaya Adana mitingine Adana’dan yeterli genci toparlayamadıklarından dolayı diğer illerden taşınan ve bazısına kendilerini Adana festivaline götürdükleri söylenen gençlerimizden üçünün maalesef elim bir trafik kazasında hayatlarını kaybettikleri, diğerlerinin ise ciddi şekilde yaralandıkları haberiyle girdik. Kazada yaşamlarını yitiren gençlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralı gençlerimizin biran önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.

Siyasete cila çekmek uğruna önlerine birer yemek paketi koyup Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “aman ne güzel kalabalık bir miting oldu” dedirtmek için bu organizasyonu yapan AKP’li yöneticilere ve talimatı veren Cumhurbaşkanına ise bu gençlerin anne ve babalarının biran önce ciddi birer tazminat davası açmalarını ve gönüllü avukatların bu ailelere yardımcı olmalarını diliyorum. Eğer böyle mitingden mitinge hele halkımızın vergileriyle yapılan organizasyonlarla insan taşınmasına son verilmezse inanın bu gençlerimizin başına gelenler ne ilk ne de son olacaktır.

Bu miting umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’liler için önümüzdeki seçimlerde taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğinin unutulmayacak bir uyarısı olur.

Gençlerimizin AKP’ye bakış açılarını göstermek bakımından Cumhurbaşkanı konuşacak diye gençleri ikna edemeyeceklerini bildiklerinden festivale götürüldükleri yalanını dahi söylemiş olan AKP’liler de artık herhalde yeni bir Cumhurbaşkanı adayına ihtiyaç duyduklarını anlarlar. Bence önümüzdeki seçime sadece muhalefet değil iktidar da yeni bir adayla girsin ki seçimler biraz keyifli olsun. Yoksa iktidarın mevcut değiştirilemez adayından aynı teraneleri dinlemeye devam edeceğiz.

“Ah şu dış dünyanın müdahaleleri olmasa biz Türkiye’yi uçuracağız!”

“Sırf dış dünyanın müdahaleleri olsa neyse muhalefet de dışarıyla çalıştığı için ekonomi bu kadar bozuk! Terörist bunlar terörist!”

“CHP’nin bu memlekete yaptıklarından dolayı ekonomi düzelmiyor yoksa biz her şeyi çok iyi idare ediyoruz.”

“Bu muhalefete oy verenler var ya onlar da zaten vatan haini!”

“HDP’yi kapatalım böylece bütün PKK’lılara hadlerini bildiririz”.

“Hele bir de CHP’yi kapatabilsek önümüzde hiçbir engel kalmaz”

Bu listeyi daha o kadar çok uzatabiliriz ki!

İşte AKP’nin seçim senaryosu…

Ne kadar sıkıcı değil mi? Aynı filmi geri sarıp sarıp oynatıyorlar.

Bir de Cumhurbaşkanının yanında başka figüranlar var. Bekir Bozdağ diyor ki, ”tweet atmak yasak değil. Tweet’de yazılanlar yasak”

Veya Soylu “biliyor musunuz” diyor “bu muhalefet partisinden bir yetkili gitmiş bir yabancı büyükelçi ile siyaset konuşmuş, ekonomi konuşmuş ve seçimleri konuşmuş” deyip muhalefet partisini vatan hainliği ile suçluyor. Sanki Cumhurbaşkanı ve AKP ileri gelenleri yabancı devlet adamları veya büyükelçilerle görüşürlerken maydanozun faydaları ve fazla bon bon şekeri yemenin zararlarını konuşuyorlar.

Artık bu iktidar söyledikleri ve yaptıkları ile kabak tadı verdi. Bence AKP tabanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaybedecekleri malum bir seçime gireceklerine, aklı başında ve ne dediğini bilen Cemil Çiçek gibi eski ANAP’lılardan bir siyasetçiyi aday yapsa da şöyle güzel ve demokratik bir seçime gitsek!!

Kim bilir belki Cumhurbaşkanı da biraz nefes almak ihtiyacı duyuyordur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Özçelik Arşivi