'Taslak' iddiaları: Seçim kurulunda kıdem aranmayacak

'Taslak' iddiaları: Seçim kurulunda kıdem aranmayacak
İktidarın yeni bir seçim öncesinde yasalarda yeni düzenlemeler yapacağı yönündeki beklentiyle ilgili medyaya yeni iddialar yansıdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bir sunumla bilgilendirildiği belirtilen iddialar şöyle:SEÇİM...

İktidarın yeni bir seçim öncesinde yasalarda yeni düzenlemeler yapacağı yönündeki beklentiyle ilgili medyaya yeni iddialar yansıdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bir sunumla bilgilendirildiği belirtilen iddialar şöyle:

SEÇİM KURULUNDA ‘EN KIDEMLİ HÂKİM’ ŞARTI KALKIYOR

İl ve ilçe seçim kurulu başkanlığı için yasada yer alan o ildeki ‘En kıdemli hâkim olma’ şartı değiştirilecek. Seçim Kurulu Başkanlığı için en kıdemli hâkim olma şartı aranmayacak, bu göreve kimin getirileceğini YSK belirleyecek.

HAZİNE YARDIMI ZORLAŞIYOR

Siyasi partilerin Hazine yardımından yararlanması zorlaştırılacak. Hazine yardımı için 'terörle bağlantılı olmamak' gibi kriterler konulacak. Buna uymadığı öne sürülen partilerin Hazine yardımı kesilecek. AK Parti ve MHP’de, HDP’ye verilen Hazine yardımıyla ilgili çeşitli görüşler dile getiriliyordu.

SEÇİM BARAJI YÜZDE 7

Yüzde 10’lik seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi görüşü ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan toplantıda, özellikle yüzde 10’luk seçim barajı konusunda sıfır baraj, yüzde 5 baraj ve yüzde 7 baraj olmak üzere üç ayrı alternatif üzerinde çalışma yapılmıştı.