Tatil Benim Neyime?!

Yaz gelmiş, güneş açmış, memleketimin dört bir yerinden fotoğraflarla ayakların suya ne kadar yakın olduğuna dair Instagram paylaşımları yapılmış. Yani vakit tatil vaktidir Altan…
Tatile nereye gidelim hanım sorusuna, şöyle güneye mi insek bey cevabı da verildiyse hadi bakalım açalım bilgisayarı da rezervasyonumuzu yaptıralım.
Biz Altan’la ikimiz de özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalışıyoruz. Çocuğumuz henüz okul çağında değil bu pandemi dönemini de ailecek bilgisayar başında ve hep evde geçirmek zorunda kaldık. Pek çokları gibi…
Çocuk da delirdi tabii evin içinde sürekli. Oyun moyun yok. Park bahçe yok. Neyse hafifledi şu pandemi de biz de yıllık izinlerimizi kullanıp biraz havamızı değiştirelim dedik.
Marmaris’te orta halli bir otelde yerimizi ayırtalım dedik. Uçak muçak el yakıyor. Otobanlar köprüler malum. Biz en iyisi otobüs ile gidelim. Kişi başı 560 liraya gidiş dönüş bilet buldum. Geceliği 450 liradan da otel. Bir hafta oda kahvaltı 3.750 TL’ye geliyor. Şu meşhur “beach” lerin girişleri dünya para. 100 TL’den aşağı yer yok. Aman n’apalım 270 liraya lahmacun satılan yerlere de gitmeyiveririz.
Ama yemek yenecek elbette. Kapanmalar bittiğinde restoranların açıldığı gün en son gidebildiğimiz zamana oranla fiyatların nasıl uçtuğunu bir uçuk kremi ile anlamıştık. Yüzde 40’ın üzerinde artar mı ayol ödediğin hesap.
Bırak restoranda falan oturup yemeyi memlekette hamburger menüsü alsan çift kişilik kampanyada 57 lira. Çocuk için de menüler 30 liradan başlıyor. Şöyle kaba bir hesapla öğlen akşam hamburger yesen bir haftada 1.200 lira tutar.
Çocuk günde bıraktım meyve suyunu kolayı sadece su içse o da tesisten falan değil ha! 10 liralık su içer. Altan’la ben de bir o kadar içsek. Günde sadece marketten aldığın suya 30 TL ödersin 210 lira olur mu canım bir insanın bir haftalık su ihtiyacı deme Altan hesap bu.
1.680 TL otobüs
3.750 TL otel
1.200 TL beslenme o da sadece hamburger ile.
210 TL sadece su.
Yanına iki cips kıza bir çikolata dedin mi geliyorsun 7.000 TL sınırına
Eğlence yok. Alkollü yemek yok.
Üniversiteden mezun karı koca iki kişi sabahtan akşama çalışan bizi bile zorlarken şu sıradan tatili yapmak, kısa çalışma ödeneğine alınmış biri ailesi ile nasıl gitsin tatile? İşsiz kalmış biri zaten aklından geçiremez. Geçen yıl iyi kötü çocuğunu denize sokmuş babasına, arkadaşı tatile gitti diye kös kös çizgi film izlemeye devam eden kızı biz tatile gitmeyecek miyiz dediğinde ne yapsın o anne baba?
Gerçi tatil hesaplayana kadar… Çocuğuna süt alamayan babanın intiharının üç gün konuşulduğu yerde ne yapayım ben denizi ne yapayım ben kumu…
Olsun Ruslar gelmeye başladı ya Almanlar da valizleri hazırlıyorlar. Onlar yesin, içsin, eğlensin. Bizim neyimize tatil!
Bizim kızın yapıp yapıp yıktığı kumdan kaleler gibi tatil hayallerim yıkıldı be Altan.
Gitmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mine Uzun Arşivi