TBB Başkanı’nın eşi ‘süt iznindeyken’ işten çıkarıldı

TBB Başkanı’nın eşi ‘süt iznindeyken’ işten çıkarıldı
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ın İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde asistan olarak çalışan eşi Ayça Sağkan’ın işine bir ay önce, süt izninde bulunduğu sırada...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan'ın İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde asistan olarak çalışan eşi Ayça Sağkan’ın işine bir ay önce, süt izninde bulunduğu sırada son verildi.

Eşinin akademisyen, hukukçu ve sosyolog olduğunu, Ankara Üniversitesi’nde doktora yaptığını ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde asistan olarak çalıştığını belirten TBB Başkanı Sağkan konuya dair yaptığı açıklamada, "Bir ay önce Akademi başkanının imzasıyla işine son verildi. Ancak ben bu konunun İçişleri Bakanı'nın önüne birkaç kez götürüldüğünü, farklı farklı unsurlardan duydum. Bilgisi olmaması mümkün değil" dedi.

‘BİZE BİR GÖZDAĞI’
Erinç Sağkan, eşi Ayça Sağkan’ın mobbinge kadar evrilen bir süreç yaşadığını ifade ederek, “Aslında benim Türkiye Barolar Birliği Başkanı olduğum andan itibaren eşimin İçişleri Bakanlığı’na bağlı akademinin içerisinde bulunmasına ilişkin bazı rahatsızlıkların dile getirilmeye başlandığına şahit olmuştuk. Bu bize bir gözdağı” dedi.