TBB delegesi olağanüstü genel kurul istedi

TBB delegesi olağanüstü genel kurul istedi
Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) bağlı 100 delege, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun devrim diye nitelendirdiği çoklu baro sisteminin üç büyükşehiri tehdit ettiğine dikkat çekti. Bu şehirlerdeki yol haritasının belirlenmesi...

Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) bağlı 100 delege, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun devrim diye nitelendirdiği çoklu baro sisteminin üç büyükşehiri tehdit ettiğine dikkat çekti. Bu şehirlerdeki yol haritasının belirlenmesi için baroların TBB’yi olağanüstü genel kurula davet etmesi gerektiğini belirten delegeler, aynı zamanda Feyzioğlu’na güven oylaması yapılmasını da teklif etti.

Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) bağlı 100 delege “Baro başkanlarına ve TBB delegelerine tarihi çağrımızdır” başlığı altında bildiri yayımladı.

Türkiye’de avukatlığın geleceğinin ekim ayında yapılacak baro seçimleri ile değişeceğini, geri dönülmez bir karmaşanın içerisine sürüklenebileceğine dikkat çekilen bildiride, “İntikamcı bir yaklaşımla düzenlenen yasa, üç büyük şehirde çoklu baro sistemine geçişi dayatırken, bu değişiklikten belki daha da vahimi temsilinde adaleti tamamen ortadan kaldırmasıdır. Yasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınması değerli bir adım olmakla birlikte, bu sürecin nasıl işleyeceği belirsizliklerle doludur” ifadelerine yer verildi.

Bildiride Türkiye’deki 80 baroya ve delegelere çağrı yapılarak, şunlar ifade edildi:

‘AVUKATLAR VE SAVUNMA İHANETE UĞRADI’

‘Çoklu baro’ teklifinin 80 baronun itirazlarına rağmen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun AK Parti’ye verdiği destek ile yasalaştığına vurgu yapılan bildiride,

“Birlik Başkanı’nın yasa değişikliğini bir devrim olarak değerlendirmesi, avukatların ve savunma mesleğinin nasıl bir ihanete uğradığını açıkça göstermiştir. Birlik Başkanı, ilkesiz ve tutarsız davranışlarıyla, toplum ve avukat kamuoyunun önünde güvenilirliğinin son kırıntılarını da yok etmiştir. Ayrıca Feyzioğlu hakkında da güven oylaması yapılmalı. Çıkan sonuç tarihe ve TBB kayıtlarına geçecektir” denildi.