TCMB BAŞKANI MURAT UYSAL:YILIN İKİNCİ YARISI TOPARLANACAĞIZ

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 20, 2020 / 02:11

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal pandemi döneminde alınan tedbirlere ve son gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.
Şimdiye kadar aldıkları tedbirlerin 4 temel amaca yönelik adımlar olduğunu söyleyen Uysal, “İlk olarak bankalara Türk lirası ve yabancı para likidite yönetiminde esneklik sağlamayı ve öngörülebilirliği artırmayı amaçladık. İkinci olarak bu süreçten en fazla etkilenen reel sektör firmalarına kesintisiz kredi akışını sağlamayı hedefledik. Üçüncü olarak reeskont kredi düzenlemeleriyle ihracatçı firmaların nakit akışını desteklemek diğer bir öncelik alanımız oldu. Son olarak, para politikası aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik olarak Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) piyasası likiditesinin ve Piyasa Yapıcılığı (PY) sisteminin desteklenmesi ve piyasa derinliğinin korunması için bazı adımlar attık” dedi.
HIZLI TOPARLANACAĞIZ
Türk ekonomisinin sürece dirençli bir şekilde girdiğini söyleyen Uysal, “Salgının yayılma hızının düşmesiyle birlikte Türkiye ekonomisinin toparlanmaya başlayacağını düşünüyoruz. Merkez Bankasının büyüme projeksiyonları, ikinci çeyrekteki zayıf seyrin ardından ülkemizde günlük yaşamın ve iş hayatının normale dönmesiyle birlikte yılın ikinci yarısında hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor” ifadelerini kullandı.
Swap görüşmeleri
Uysal, salgın hastalığın küresel ekonomiye ve Türkiye ekonomisine etkilerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Merkez bankalarıyla mevcut iş birliğimizi güçlendirmek ve yeni swap anlaşmaları tesis etmek amaçlı görüşmeler de yapıyoruz.” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top