Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

TEBRİKLER BEŞİKTAŞ

Sizi ne salon sporlarına göndereceğim Fenerliler gibi ne de yerden yere vuracağım takımı.

Beşiktaş tribüne giden bu hastalık döneminde rekor kıran gönül verenlerinin istediği gibi oynuyor.

Beşiktaşlılar çınarlı yoldan yani Dolmabahçe’den İnönü’ye yürürken tek bir şey konuşur. “Hücum hücum hücum.”

Padişahlı yıllarda Allah bir daha nasip etmesin, at ahırıydı stadımız. ‘Hücum hücum’ dememiz ondan mı bilinmiyor ama Beşiktaş dün gece doğru oynadı.

Kadro tercihlerine kelam ederiz, o kolay ama yapmam yapmayacağım. Önder Hoca, 24 saat siyah beyaz nefes alan,samimi, hakiki bir adam. Büyük Beşiktaşlı yarıştırmam. Josef-Güven azıcık daha zamanlı girse ki Güven nasıl güzel hazırlanmış maça. Maç bitse stattan Kuzguncuk’a bıraksan koşarak gidecek gibi. Neyse.

Antalyaspor’un içinden bir kere Ersun Yanal geçti mi, bak Fener’e iflahı zor. Feleği şaşık ‘Ne oynarım ne oynatırım’ havasında. Lüzumsuz.

Sur gibi. Gol attırmam. Gol de bedavadan gelirse olsun.

Bu kadar yeter, futbol adına sayfamda yeri.

Beşiktaş’ın Önder Hoca ile sahaya koyduğu cesur 11’i elinden geleni yaptı, aradı durdu. Sayın ve güzel hakemin hem takımı hem tribünleri çıldırtan kararlarına rağmen son dakikada Pjanic’in kırmızısına rağmen futbola ve futbolun değerlerine sığındı Beşiktaş.

Ligin kaderinin erkenden belli olduğu dönem. Beşiktaş, Fener, Cim Bom senelerin hovardası. Beşiktaş- Fener 20 puan geride kalmış. Neyi konuşacaksın?

Yok be size laf atmıyorum. Derdim, davam kendimle, Beşiktaş ile. Az durun. Trabzon Beşiktaş’tan iyi oynamıyor. Beşiktaş’a yapılan haksızlıkları izleyin de öyle bakalım meseleye. Mesela VAR’a gidilemeyen bir Beşiktaş gerçeği var.

Ayakları gitmiyor, zihinleri, gözleri kör bir dünyadalar. Tartışmalı da olsa ama kayıtların gösterilmesine vesile olmayalım diye niyetli hakem ordusu. Ayıp ayıp.

Şu maç, adam gibi yönetilse Beşiktaş müsabakadan hakkıyla galip ayrılırdı.

Topu vermemiş rakibine, isabetli pas rekoru kırmış, 31 orta yapmış, 11 korner atmış. Daha ne yapsın? Duvar var karşısında, duvarı aşamamış, canı sağ olsun.

Beşiktaş kaybedilmiş sezonun anlamlı günlerini yaşıyor. Emirhan’ı kazanıyor, Can Bozdoğan’ı yaşıyor. Rıdvan’ı zirveye taşıyor. Bakmayın yorumculara. Ciddi söylüyorum. 1-0 bitse ağızlarından genç kardeşlerimle ilgili bal damlardı. Hazırlanmışlar konuştuklarına maç yetişmediğinden vuruyorlar Önder Hoca’ya. Değil herkes sakin olsun.

Üzüldüğüm bir mesele var. Kirvesi olduğum, Kartal Ersoy büyük Beşiktaşlı. Adı gibi Kartal. Maça gitmek istiyor. Futbolun F’sinden anlamayan federasyon pandemi diye çocukları stada almıyor. Kartal izleyemiyor.

Dün 28 binin üzerinde büyük Beşiktaşlı statta Kartal Ersoy ekran başındaydı.

Ya hu şu ayıbı artık ortadan kaldırın. Bizi daha fazla tahrik etmeyin.

Kartal Ersoy yalnız değildir, davası davamdır, davamızdır. Kartal, Beşiktaşını statta izleyecektir. Aklınızı başınıza alın.

Son söz Önder Hoca’ya… Cesaretinizin yanındayım. Beşiktaş için yan yana gelen en güzel şey hücumdur. Hücum Beşiktaş, hücum, hücum, hücum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi