Tedbirler gevşedi vakalar patladı

Tedbirler gevşedi vakalar patladı
Almanya’da hafta başında alınan kararla koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çalışma zorunluluğu kaldırıldı. Bununla birlikte hastane, bakımevi, huzurevi ve toplu taşıma araçları dışında maske takma zorunluluğu da kaldırıldı....

Almanya’da hafta başında alınan kararla koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çalışma zorunluluğu kaldırıldı. Bununla birlikte hastane, bakımevi, huzurevi ve toplu taşıma araçları dışında maske takma zorunluluğu da kaldırıldı. Hal böyle olunca gevşetilen tedbirlerin ardından vakalar hızla artışa geçerek günlük 283 bini aştı.

Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklanan son 24 saate ait Covid-19 verilerine göre ülkede, 283 bin 732 yeni vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 19 milyon 278 bin 143’e yükseldi. Covid-19 nedeniyle 329 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da, salgının başından beri yaşamını yitiren kişi sayısı da 127 bin 522 oldu. Ülke genelinde haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı (insidans) ise bin 734 olarak açıklandı.

TEDBİRLER GEVŞETİLMİŞTİ
Almanya’da Pazartesi günü açıklanan Yeni Enfeksiyondan Koruma Yasası kararlarına göre, sadece riskli grupların bulunduğu hastane, okul, kreş, huzurevi gibi yerlerde test mecburiyeti devam ederken, bunun dışındaki yerlerde test göstermenin artık zorunlu olmadığı açıklanmıştı. Gevşetilen önlemlerin uygulanmasında eyaletlerdeki duruma göre hareket edileceği ve 2 Nisan’a kadar da bir geçiş süresi olacağı belirtilmişti.