DİAYDER davası: ‘Terör’le suçlanan sanık Binali Yıldırım’ın kardeşinin referansıyla İBB’ye girmiş

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 19, 2022 / 06:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek özel teftiş başlatmasına dayanak olan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) davası dün görüldü.

DİAYDER Başkanı Ekrem Baran savunmasında, “Yedi yıl Diyanet’te görev yaptım. Bütün hesaplarımız ortadadır. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’yi yöneten AKP’yle de görüştük. Süleyman Soylu’nun katıldığı bir iftara biz de davet edildik. Hali hazırda AKP’ye kayıtlı üyelerimiz de vardır. CHP, HDP ve Saadet Partisi’yle de ilişkilerimiz oldu. İBB’ye yardım için ihtiyaç sahibi 600 kişinin adresini isimlerini verdik. Bu ailelerin 300 tanesine zaten önceki İBB yönetiminin yardım sağladığı ortaya çıktı” dedi.

‘AKP’Lİ SİYASETÇİLERLE GÖRÜŞTÜM’

Dernek üyesi ve İBB’de gassal olarak çalışan Mehmet İnan ise savunmasında, “Memleketim olan Patnos’ta Diyanete bağlı olarak imamlık yaptım. Terörist olup olmadığımı anlamak için biraz da kimlerle görüştüğümü anlatayım. AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’den plaket aldım. Tarım Bakanı Mehdi Eker’in davetiyle buluştuk. AKP başkan yardımcısıyla 2016’daki seçim arifesinde buluşup görüştük. İddia makamı sanki sadece HDP’yle görüşmüşüm gibi bir algı yaratmıştır” ifadelerini kullandı.

“BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİNDEN İŞ İSTEDİM’

İBB’de gassal olarak çalışan Aydın Ayhan da “Bu işe girebilmek için Binali Yıldırım’ın kardeşiyle konuştum. Beylikdüzü’nde oturduğum için de çoğunlukla AKP’li siyasetçileri tanıyorum” açıklamasını yaptı.

Sekiz tutuklu sanığın ifadesinin alınmasından sonra mahkeme başkanı Akın Gürlek, dünkü oturumu kapattı. Duruşmanın ikinci oturumu 21 Şubat Pazartesi günü yapılacak. 

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top