Teğmen Çelebi Geçmişini sildi: “AK Parti’ye geçiyor”

Teğmen Çelebi Geçmişini sildi: “AK Parti’ye geçiyor”
Önce söylentisi çıktı, sonra o söylentiyi doğrulayacak mesajlar sosyal medya hesabına düştü. Ergenekon sürecinde, “Teğmen Çelebi” olarak tanınan, CHP’den TBMM’ye giren, ayrılıp Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’ne...

Önce söylentisi çıktı, sonra o söylentiyi doğrulayacak mesajlar sosyal medya hesabına düştü. Ergenekon sürecinde, “Teğmen Çelebi” olarak tanınan, CHP’den TBMM’ye giren, ayrılıp Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’ne katılan, sonra oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi AK Parti yolunda. Üstelik geçmişte attığı Twitter mesajlarını silerek yapıyor bu hazırlığı.

Ergenekon döneminde CHP’nin sahip çıktığı, sonrasında Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği yolunu açtığı Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce’nin parti içinde başlattığı muhalefetin bir parçası olmuştu. İnce ile birlikte kurdukları Memleket Partisi’nden istifa ettikten sonra bağımsız kalan Çelebi ile ilgili son günlerde AK Parti’ye geçebileceğine ilişkin söylentiler vardı.

Çelebi önceki gün Twitter üzerinden verdiği mesajlarla o söylentileri güçlendirdi.


İktidar partilerinin üslubunu kullanan Çelebi, “Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!” ifadelerini kullandı.

Bu mesaja gelen tepkiler üzerine Çelebi bu kez Erdoğan’ı öne çıkartan bir başka mesaj paylaştı ve AK Parti’ye gideceğine ilişkin kuşkuları ortadan kaldırdı. Çelebi, “Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma:
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik” dedi.

Art arda gelen bu mesajların ardından AK Partili yöneticiler de isimlerini vermeden Çelebi’nin partilerine katılacağını doğruladılar.

Bu sırada Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti ile ters düştüğü, özellikle Gezi döneminde paylaştığı mesajları sildiği görüldü. Çelebi, Gezi’yi destekleyen, Berkin Elvan’ı öne çıkartan mesajlarını silmişti ama takipçilerine verdiği cevapları silmeyi unutmuştu.

Bu detayın ortaya çıkmasının ardından artan tartışmalara da dün öğleden sonra cevap verdi Çelebi.

Son mesajı ile AK Parti kararını dolaylı olarak kabul etti, “PKK-FETÖ hesaplarının kudurması hayra alamet! Dostların nezaket içindeki eleştirileri baş tacı. Durum Egemenlik Mücadelesidir zamanla anlaşılacaktır” dedi.

Çelebi için AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta katılım töreni düzenleneceği belirtildi.

İzmir'e gitsin, sokağa çıkabiliyor mu
Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağı iddiaları CHP yönetimini şaşırtmadı. Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Çok ağır şeyler söyleyebilirim ama değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum" dedi. Özel, Çelebi için, "Gözümüzle gördük, MHP ile temasları oldu" ifadesini kullandı.