TEHDİT İSTİFA GETİRDİ

TEHDİT İSTİFA GETİRDİ
Enflasyonun sorumlusu olarak gösterilen, hatta terör örgütleriyle bağlantıları araştırılsın denilen, halkı galeyana getirerek darbeye kışkırttığı iddia edilen zincir marketlerinin ortak kuruluşu, Gıda Perakendecileri Derneği...

Enflasyonun sorumlusu olarak gösterilen, hatta terör örgütleriyle bağlantıları araştırılsın denilen, halkı galeyana getirerek darbeye kışkırttığı iddia edilen zincir marketlerinin ortak kuruluşu, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM CEO’su Galip Aykaç daha fazla dayanamadı, dernek başkanlığından istifa etti.

Aykaç istifasına ilişkin duyurusunda, yaptığı açıklamaların basın ve sosyal medyada çarpıtılarak gündeme taşındığını, derneğin kuruluşundan bugüne hiçbir siyasi yapıyla ilişkisinin olmadığını, tartışmaların hem kendisine hem de ülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi, bu nedenle istifa kararı aldığını vurguladı.

Tartışmalar sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında, enflasyon etkisiyle oluşan fahiş fiyatlardan zincir marketleri sorumlu tutmuş ve sattığı ürünlere zam yapan zincir marketlerin 'FETÖ’yle bağılarının araştırılmasını önermişti.

Aykaç hem kendilerini enflasyondan sorumlu tutulanlara hem de isim vermeden ‘FETÖ bağları araştırılsın’ diyen Bahçeli’ye çok sert tepki göstermiş, “Bize bakarak 'ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına' demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" ifadelerini kullanmıştı.

MHP teşkilatlarından ve Bahçeli’nin kurmaylarından sert tepki gören bu açıklamaları da istifada rol oynadı ve istifa duyurusunda Aykaç, “Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” dedi.

İSTİFAMIN ŞOK’UN TEPKİSİ İLE BAĞLANTISI YOK
Galip Aykaç’ın başkanlığını yürüttüğü Gıda Parekendecileri Derneği tartışmalar üzerine bir fire vermişti. Derneğin üyesi olan zincir marketlerden birisi olan ŞOK, Aykaç’ın açıklamalarına tepki göstermiş, yayınladığı bir açıklama ile istifa çağrısı yapmış, tartışmaların kendilerine zarar verdiğini, Aykaç istifa edinceye kadar dernek faaliyetlerini askıya aldıklarını duyurmuştu. Aykaç istifa etti ama kararının Şok ile bir bağlantısı olmadığını vurguladı.


DEVREYE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ DE GİRDİ, KÜRŞAD YILMAZ: TUTTUĞUNUZ KÖŞE BAŞLARI MEZARINIZ OLUR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘kahraman’ ilan ettiği organize suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz, yüksek gıda fiyatları nedeniyle hedef alınınca hükümete çıkışan BİM yöneticisi Galip Aykaç’ı ölümle tehdit etti: “Kime kimlere hangi güce güveniyorsanız bütün güvendiğiniz güçlerle birlikte hepinize diyorum tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur.”

Yılmaz, 1994, 1997 ve 1998’de toplamda üç kez hapishanelerden firar ettikten sonra 1998’de Bulgaristan’da tutuklanmıştı. Eski Kuşadası belediye başkanı Lütfi Soyulcu’nun 1995’te öldürülmesinde ‘cinayeti organize etmekten ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ gibi suçlardan 66 yıl hapis cezası alan Yılmaz, 2021’de avukatlarının yeniden yargılanma talebi sonrasında 30 Ekim 2021’de tahliye edilmişti.