TEHDİTTE YARIŞTILAR

TEHDİTTE YARIŞTILAR
Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen, “Hükümet istifa” sloganlarıyla başlayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de taraftarları hedef göstererek siyah beyazlı kulübün üyeliğinden istifa etmesinin...

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen, “Hükümet istifa” sloganlarıyla başlayan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de taraftarları hedef göstererek siyah beyazlı kulübün üyeliğinden istifa etmesinin ardından büyüyen tartışma art arda yapılan açıklamalarla devam ediyor.

Taraftarlara iktidardan ilk tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Hatay’da konuşan Soylu taraftarları tehdit ederek “Bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Bizim mesaimizi bölmesinler. Ama mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Tavsiyem odur” dedi. Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler olduğunu ileri süren Soylu “Önümüzdeki günlerde seçim var, herkes meydana çıksın siyasetini yapsın” ifadelerini kullandı.

KASAPOĞLU’NA GÖRE PROVOKASYON
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Spor sahaları siyaset alanları değildir. Provokasyonlara hiçbir zaman izin vermeyeceğiz” dedi.



İSTİFALAR DEVAM ETTİ
Tribündeki protestoların ardından Bahçeli futbol müsabakalarının seyircisiz ya da ‘tedbir alınarak’ oynanmasını istemiş, Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bahçeli’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda MHP’li ve AKP’li isim Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP'LİLER SIRAYA GİRDİ
AKP’li isimlerden “hükümet istifa” sloganı atan Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarına art arda tehdit ve hakaret mesajları geldi.

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı: “Bunlar hiç bir kulübümüzün gerçek taraftarları değildir. Paralı köpekler, satılmış şerefsizler, operasyon çocuklarıdır. Hesap vereceksiniz! … Sizin için güneş hiçbir zaman doğmayacak. Devlet hesap sorar!”

“BEDELİ AĞIR OLUR”
AKP İstanbul İl Başkanlığı Spor Komisyonu Üyesi Murat Çebi de yapılan tezahüratlarının “bedeli olacağını” söyledi. enbursa.com’da yer alan habere göre Çebi, “Kulüpler hakkında yasal işlem başlatılır. Seyircisiz oynanmaya, cezalara kadar gider. Yani bunların bedeli ağır olacaktır” dedi.