Tehlike devam ediyor

Tehlike devam ediyor
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası uyarıda bulunarak, “Eğer her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası uyarıda bulunarak, “Eğer her şey normale dönmüş gibi sokaklarda, pazar yerlerinde ve marketlerde kalabalıklaşma olursa tekrar yukarıya doğru çıkışı görebiliriz” dedi. Özlü ayrıca, Ramazan dolayısıyla toplu iftar davetlerinin tehlikeli olduğuna dikkat çekti.
Yasak sonrası rehavetin hakim olmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tevfik Özlü sosyal medya hesabından, “Salgın bitmedi devam ediyor. Tedbirlere uyarsak normal hayata dönüşümüz daha kısa zamanda olacaktır. Acele edersek, geç kalırız; daha uzun süre evlerimizde kalırız. Biraz daha sabredelim. Tedbirleri gevşetmeyelim. 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki yurttaşlarımızın bir an önce dışarı çıkabilmeleri için hepimizin tedbirlere uyması gerekiyor. Onlar evden çıkmayarak bize yardımcı oluyorlar. Biz de sosyal mesafeyi koruyarak onların zahmetlerini boşa çıkarmayalım” ifadelerini kullandı.
“İFTARI EVDE YAPIN”
Bir başka paylaşımla iftar davetlerinin riskli olduğunu belirten Özlü, “Bu hastalığı bize bulaştıracak olanlar tanımadıklarımız değil. Tam tersi dostlarımız, komşularımız, arkadaşlarımız ve akrabalarımız. Yani iftar sofrasını paylaştığınız kişiler. Tehlike devam ediyor. İftarı sadece hane halkınızla yapın. Ev dışındakilerle temas güvenli değil. Bu risk göze alınamaz. Virüs çok kolay bulaşıyor. Salgını ciddiye almayan nice insan hastalandı ve niceleri de öldü” ifadelerini kullandı.