Tehlike geçmedi

Tehlike geçmedi
Prof. Mehmet Ceyhan, iki doz Sinovac aşısı olan ve hâlâ virüsle temas halinde bulunan sağlık çalışanları dışında halka üçüncü doz aşı uygulanması konusunda yeterli veri bulunmadığını söyledi. Prof. Ceyhan, bunun ‹aşıya...

Prof. Mehmet Ceyhan, iki doz Sinovac aşısı olan ve hâlâ virüsle temas halinde bulunan sağlık çalışanları dışında halka üçüncü doz aşı uygulanması konusunda yeterli veri bulunmadığını söyledi. Prof. Ceyhan, bunun ‹aşıya pazar arama girişimi› olduğunu belirti. Ceyhan, sağlık çalışanlarına üçüncü doz için ise Biontech aşısı önerdi:
“Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne Sinovac aşısı yapıldı. İnaktif aşıların mRNA aşılarına göre daha az etkili olmasını bekliyorduk. Sağlık çalışanlarına iki doz aşıdan sonra oranda azalma olmuştur, daha az hastalanmışlardır ama ciddi ağır hastalık geçiren, hayatını kaybeden insanları da gördük. Sağlık personelini ayrı bir grup olarak değerlendirirsek ben bu kişilere ikinci dozdan en az 3 ay, ortalama 6 ay geçtikten sonra üçüncü doz olarak Biontech yapılmasını öneriyorum.”
Prof. İlhan: Temmuzda 3. doz mümkün
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha “oturması” gerektiğini söyledi. İlhan, 3. doz aşı uygulaması için ise “Hesabı yaptığımızda temmuz-ağustos aylarında 3’üncü doz aşının da yapılmasının mümkün olacağını düşünebiliriz. Burada sıra benzer bir sıra ile gidecektir. Üçüncü doz aşıyı pekiştirici olarak düşünmek gerekiyor, bağışıklığın daha uzun olmasını amaçlıyoruz. “ dedi.