Tehlikeli sular!!

Süper Lig’in lokomotif takımları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’da ilginç şeyler, söylemler oluyor. Ancak bu söylemlerle safları sıkı tutmak isteyenler verdikleri sağlıksız mesajlarla ülkeye, ülke sporuna zarar verdiklerinin farkına varamıyor!

Trabzonspor yenilgisi sonrası Fenerbahçe kulüp başkanı Ali Koç kendi taraftarını havaalanına çağırıp gövde gösterisi yaptı. Megafonla verdiği o görüntü sarı lacivertli camia adına yurt dışında yakalanıp polisler arasında Fenerbahçe forması giydirilerek getirilen “sığırbank” sanığıyla verilen görüntü kadar yanlıştı.
Yaklaşık 4 yıldır Fenerbahçe’nin başında bulunan Ali Koç, “Bu sezon şampiyon biziz” diyor. Ana sonuç ortada. Çok para harcamak ile her takımın şampiyon olamayacağını bilmeyen yok.

Doğru sistem
Doğru yatırım,
Doğru, işin ehli, liyakatli insanlarla çalışmak lazım.
Ekmeden biçmek olmaz.
Galatasaray’da da tablo farklı değil. Başkan Burak Elmas, “Ben kanun tanımam. Parası neyse veririz. Cezayı öderiz. Tribünler dolu olacak.”
Peki toplum sağlığı ne olacak?
Bu kulüplerin sadece kendi taraftarına karşı mı sorumluluğu var? Ülkeye yok mu? O stadyumdan çıkıp İstanbul sokaklarına dağılacak, toplu taşıma araçlarına binecek insanlar ne olacak? Madem çok duyarlısınız açık kanaldan yayınlatın. “Parası neyse veririz” diyerek işin içinden çıkmaya çalışanlar gün gelince hukuk aramayacak. Karşısındakiler de aynı yolu izlediğinde veryansın etmeyecek.
Diğer taraftan trafik magandası da aynı yolu izleyecek. Drift çeken kişi de “babam zengin, parası neyse veririm” diyecektir. O hak ona doğmuş olacak!
Kurullar katı ve iz bırakacak ceza kararı almalı. Bu kadar yatırım yapıp ligde durumu ortada olan Galatasaray camiasının sadece bir futbol kulübünden ibaret olmadığını yönetenler de bilmeli.
Beşiktaş kulübünde ise başarısızlık olunca, “şapka düştü kel göründü.!”
Ligdeki tablo ortada. Şampiyonlar Ligi’nde adı “sıfırcıya” çıktı. 4 maçta sıfır puan. Aynı camia Şenol Güneş’i yemedi mi? O medya sonrasında Güneş’in peşini milli takımda da bırakmadı ayrıca. Ne fark var. Överek yere göğe sığdıramadıkları Sergen Yalçın kripto para reklamlarına çıktıktan sonra takım da bitti.
Ligde rampa aşağı gidiyor. Şampiyonlar liginde ülke puanına katkısı yok.
Beşiktaş camiası bu kadar sabırlı olmaz.
Ligin zirvesinde yenilgisiz yer alan Trabzonspor bu hafta sonu kritik bir maça çıkacak. Ya Beşiktaş kulübüne merhem olup acılarını saracak ya da kendi yoluna devam edecek. Maçtan sonra yaşanacakları şimdiden yazıp şeytanın avukatlığını yapmak istemem.
Sadece çok kişi ağlayacak diyebilirim!
Trabzonspor’un Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. MHK atamasından taraftarla aynı anda haberdar olduklarını söyledi. Sistemden yakındı.

Haklı.
İyi de aynı sistem içinde koşmak, transfer yapmak, at koşturmak işinize gelince sorun olmuyor. Sisteme karşı olan sistemin başında olmaz. İşin başındaki insan dert yanmaz. Çözüm üretir. Kulüpler Birliği Başkanlığı kâğıt üzerinde değilse masaya yumruğu vur. Al kulüpleri yanına, dikil sistemin karşısına. Hem ağlarım hem giderim kurnazlığı olmamalı.

Bu takımların ortaya koyduğu futbolun bir önemi yok. Ligin zirvesinde varsalar o ligde kalite var. Yoksa; ligin kalitesi düşük. Bu mantık Türk futbolunun altına bombayı koydu. Bakalım ligin bu hafta kalitesini artırmak için nasıl bir ayar çekilecek!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi