Tek dozluk aşı için Pfizer’le görüşeceğiz

Tek dozluk aşı için Pfizer’le görüşeceğiz
Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, tek dozluk aşı kullanımı için de Pfizer ile görüşüleceğini aktardı. Şahin, ABD'li ortakları Pfizer firması ile karşılaşacakları en büyük zorluğun üretim...

Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin, tek dozluk aşı kullanımı için de Pfizer ile görüşüleceğini aktardı. Şahin, ABD'li ortakları Pfizer firması ile karşılaşacakları en büyük zorluğun üretim kapasitesi olacağını söyledi.

Normal şartlarda iki doz halinde uygulanan Pfizer/BioNTech aşısının, ilk dozdan yaklaşık 12 gün sonra koronaya karşı etkinlik gösterdiği yönündeki bulgulara işaret eden Şahin, bu verilere şaşırdığını söyledi. Şahin, "İkinci dozdan sonra bağışıklık tepkisinin yoğun bir şekilde arttığını biliyoruz" dedi ve aşının tek dozluk bir versiyonunu değerlendirme konusunda henüz bir karar vermediklerini söyledi.

DAHA FAZLA DOZA İHTİYAÇ VAR

Üretim kapasitesindeki sorunların çözülmesi gerektiğini de ifade eden Şahin, "Daha fazla doza ihtiyaç olduğu çok açık. Nasıl daha fazla doz üretileceğiyle ilgileniyoruz" dedi.