Teker teker topladılar

Teker teker topladılar
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında “darbeye teşebbüs” suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onadı. Kararın ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Genelkurmay 2....

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında “darbeye teşebbüs” suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onadı. Kararın ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu isimlerin cezalarını kesinleştirdi.
Dosya, sanıkların cezalarının infazı için Ankara Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık mahkeme kararında infaza engel bir durum görmedi. İnfaz erteleme talepleri reddedilen sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak Muğla Cezaevi’ne gönderildi.
KILINÇ ANTALYA’DA
Dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli korgeneral Hakkı Kılınç da Antalya’nın Manavgat ilçesinde gözaltına alındı. DHA, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Kılınç’ın işlemlerinin sürdüğünü aktardı.
ÇEVİK BİR ALİAĞA’DA
DHA’nın haberine göre, Çevik Bir, saat 15.30 sıralarında, Bodrum’dan İstanbul’a gitmek üzere yola çıktıktan sonra, Milas’ta aracı polis tarafından durduruldu. Bir, Muğla Cezaevi’ne gönderildi. Daha sonra Bir’in 23.45’te İzmir Aliağa F Tipi Cezaevi’ne gönderildiği ortaya çıktı. T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Bir’in avukatı Ümit Kara, “Çevik Bir, demans hastası ve ilaçları yanında değil. İlaçları olmadan cezaevine kabulü yapıldı” tepkisini gösterdi.
DOĞAN BODRUM’DA:SÖZÜN BİTTİĞİ YER, YÜZ KARASI
Çetin Doğan ise Bodrum Adliyesi’ne giderek savcılığa teslim oldu. Doğan, adliye çıkışında polislerin arasında kameralara seslenerek “Adalete teslim oluyorum” dedi.
Doğan yaptığı açıklamada, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey” diye konuştu.
BİRİLERİ GİBİ KAÇMADI
Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı: “Ne Balyoz Davası’nda ne de 28 Şubat Davası’nda yaşanan hukuksuzluklara boyun eğdi Çetin Doğan. Sağlık sorunlarına karşın infaza yönelik yakalama kararının gereği için de Bodrum Adliyesi’nde şuan. Birileri gibi kaçmadı, göçmedi! Bu karardan ileride biz değil, sizler utanacaksınız!”
ANKARA’DAKİLER
Ankara’da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker Sincan Cezaevi’ne gönderildi.
RÜTBELERİ SÖKÜLECEK
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, hapis cezası kesinleşenlerin rütbelerinin sökülmesi ve er statüsüne düşürülmeleri için Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na yazı gönderdi.
AYM HENÜZ KARAR VERMEDİ
Emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri, avukatları aracılığıyla “adil yargılanma hakkının ihlali” iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuruda bulunmuştu. Başvurularda Doğan ve Türkeri’nin yaş ve sağlık durumu gerekçesiyle de infazın durdurulması talep edilmişti.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN İSİMLER
28 Şubat davasında cezaları kesinleşen isimler; Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.