Tekfen Flarmoni, Ukraynalı çocuklar için çalacak

Tekfen Flarmoni, Ukraynalı çocuklar için çalacak
Tekfen Filarmoni Orkestrası, bahar turnesi hazırlıkları sırasında Ukrayna’da artan şiddet ve hızla büyüyen insani kriz nedeniyle, mart ayı içerisinde gerçekleştireceği konserlerin bilet gelirlerini UNICEF Ukrayna Acil Durum...

Tekfen Filarmoni Orkestrası, bahar turnesi hazırlıkları sırasında Ukrayna’da artan şiddet ve hızla büyüyen insani kriz nedeniyle, mart ayı içerisinde gerçekleştireceği konserlerin bilet gelirlerini UNICEF Ukrayna Acil Durum Fonu’na aktaracağını açıkladı. Tekfen Filarmoni bahar turnesinde, Ukraynalı piyanist Alexander Romanovsky’yi ağırlayacak.

ÜÇ BÜYÜK KENTTE KONSER
Tekfen Filarmoni 23 Mart Çarşamba günü İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 24 Mart Perşembe günü Ankara CSO Ada Ankara’da ve 26 Mart Cumartesi günü İstanbul Zorlu PSM Ana Salon’da birer konser verecek.

‘SAVAŞMA MÜZİK YAP’
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dori Kiss Kalafat şunları söyledi:
“Bir dünya çatı örgütü olan UNICEF aracılığıyla, Ukrayna’daki çocuklara yardım eli uzatacağız. Tesadüfe bakın ki, konserde seslendireceğimiz eserler iki büyük Rus besteci olan Rahmaninov ve Prokofyev’e aitken, solistimiz ise müthiş bir piyanist olan Ukraynalı Alexander Romanovksy. Kısaca ‘savaşma, müzik yap diyoruz’, çünkü tüm insanlığın anladığı tek ortak dil müziktir, müzik evrenseldir.”