‘Tekliften vazgeçmeden müzakere olmaz’

‘Tekliften vazgeçmeden müzakere olmaz’
Baroların yapısında değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifini AK Parti gelecek hafta Meclis’e sunmaya hazırlanırken, TTB, baro başkanlarına müzakere heyeti kurulması için mesaj yolladı. TTB’den yapılan duyuruda, “TBB...

Baroların yapısında değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifini AK Parti gelecek hafta Meclis’e sunmaya hazırlanırken, TTB, baro başkanlarına müzakere heyeti kurulması için mesaj yolladı. TTB’den yapılan duyuruda, “TBB Yönetim Kurulu’nca yedi coğrafi bölgemizdeki baroların kendi aralarında belirleyeceği ikişer baro başkanından oluşan bir komisyon kurulmasına karar verilmiştir. Anılan komisyon, isimlerin başkanlığımıza bildirilmesinin ardından bu hafta Ankara’da toplanacaktır” denildi.
Müzakere heyetinde yer almayacaklarını açıklayan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Ortada geri çekilen bir teklif yokken böyle bir müzakere kurulu oluşturmayı anlamakta güçlük çekiyorum. Müzakere kurulu oluşturma çabasını şartların kabulu olarak görüyorum. Ankara’da yapılan toplantıda ‘müzakere kurulu’ konuşulmadı” dedi.