Teksas’ta milyonlarca insan içme suyu kıtlığıyla karşı karşıya

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 20, 2021 / 13:57

Dondurucu soğukların etkisini sürdürdüğü ABD’nin Teksas eyaletinde, 12 milyondan fazla insanın içme suyuna erişimde sorun yaşadığı kaydedildi. Su kesintilerinden hastanelerin de etkilendiği belirtildi.

Aşırı soğuklar nedeniyle arıtma tesislerinde enerjinin kesildiği eyalette, 12 milyondan fazla insanın su kesintileriyle ve içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi. Yetkililer, yaklaşık 7 milyon kişiden musluk suyunu tüketmeden önce kaynatmalarını istedi.

‘BELEDİYEYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Teksas’ın en büyük kenti olan Houston da dahil olmak üzere birçok bölgede, hastanelerde suya erişimin olmadığı aktarıldı. Austin kentinde yer alan St David’s Sağlık Merkezi’nin CEO’su David Huffstutler, “Su kesintisini çözmek için belediyeyle çalışmaya devam ediyoruz ancak sorunu çözmede başarısız oldular” dedi.

4700 kaplumbağa kurtarıldı

Son 30 yılın en soğuk günlerini yaşayan ABD’nin Teksas eyaletinde olumsuz hava koşullarından yalnızca insanlar etkilenmiyor. Sıcaklıkların aniden düşmesiyle birlikte soğuk şoku yaşayan binlerce deniz kaplumbağasını kurtarmak için gönüllüler zamana zamana karşı yarışıyor. Yetkililer, elektrik ve içme suyu sıkıntısının yaşandığı bölgede şu ana kadar 4 bin 700’ü aşkın hayvanın kurtarıldığını ancak bir kısmının hayatta kalabileceğinden şüpheli olduklarını açıkladılar.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top