Telekom, Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu

Telekom, Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener açıklamasında AK Parti’nin gözde müteahhitlerine dikkat çekerek, “Rantın 5 atlısı gidip utanmadan siyasi risk sigortası yaptırmış....

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener açıklamasında AK Parti’nin gözde müteahhitlerine dikkat çekerek, “Rantın 5 atlısı gidip utanmadan siyasi risk sigortası yaptırmış. Sigortada tarif edilen risklerden biri de kamulaştırma. İstediğiniz sigortayı yaptırın, bizim için fark etmez. Uluslararası hukuku kullanıp gerekirse tek taraflı olarak feshedeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşlardan şikayet eden doktorlar için söylediği sözleri de eleştiren Akşener, “Sayın Erdoğan, doktorlara ‘Giderlerse gitsinler’ dedi. Sonra son dönemde sıkça yaptığı üzere geri vites yaptı. Tepki alınca ‘Rabbim onlardan razı olsun, eksiklerini göstermesin’ dedi. Tayyip Erdoğan’ın duygu dünyasındaki dalgalanmalara ne biz ne kendi partisi artık ayak uydurabiliyor. Psikolojik bir yorum yapamıyorum. Uzmanlara duyurulur. Milletçe adeta doktor Jekyll ile Bay Hayden’ın hikayesini yaşıyor gibiyiz. Bir Sayın Erdoğan ve bir de Bay Kriz var” ifadelerini kullandı.

24,5 MİLYONU ZARAR HANESİNE YAZDILAR
Akşener, Türk Telekom’ın Varlık Fonu’na 1 milyar 650 milyon dolara satılmasına da tepki gösterdi:
Cumhuriyet tarihinin, en büyük vurgunlarından biri olan, Türk Telekom’da gördük. 90’lı yılların ortasında, 25-30 milyar dolar arasında, değer biçilen Türk Telekom’un, yüzde 55’ini, ailece muhabbet kurdukları, Lübnan’lı Hariri’ye ‘Özelleştirme yapıyoruz, yabancı sermaye giriyor.” tezahüratları eşliğinde, 6 buçuk milyar dolara sattılar. Hariri, gözlerinin önünde Türk bankalarından kredi kullandı. Gıklarını çıkarmadılar. Sözleşme gereği söz verdiği hiçbir yatırımı yapmadı. Dönüp tek bir laf etmediler. Türk Telekom’un kârını cebine indirdi. ‘Sen ne yapıyorsun?’ demediler. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununa bilerek ve isteyerek göz yumdular. Soygun bitmedi. Sözleşme 2026 yılında sona ereceği için hisseler 2026 yılında zaten ücretsiz olarak devlete geçecekti. Onlar ne yaptı? 2026’yı beklemediler, Varlık Fonu’na 1 milyar 650 milyon dolara çaktılar. Yani milletin kesesinde 24.5 milyonu daha zarar hanesine yazdılar.