Telekom’un kârı yönetime yetmedi

Telekom’un kârı yönetime yetmedi
Diken.com.tr’den Bilal Çelik’in haberine göre bu yılın ilk yarısında 1,27 milyar lira kâr açıklayan Türk Telekom, son altı ayda genel yönetim giderleri için 1 milyar 843 milyon 96 bin TL ödedi.Türkiye Varlık Fonu’nun kontrolündeki...

Diken.com.tr’den Bilal Çelik’in haberine göre bu yılın ilk yarısında 1,27 milyar lira kâr açıklayan Türk Telekom, son altı ayda genel yönetim giderleri için 1 milyar 843 milyon 96 bin TL ödedi.

Türkiye Varlık Fonu’nun kontrolündeki şirkete atanan iktidara yakın isimler, buradan aldıkları maaş ve huzur haklarının yanı sıra atandıkları diğer kamu görevlerinden de ücret alıyor.

CHP, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında veya Cumhurbaşkanlığı’nda görev yaparak, aynı anda birden fazla maaş alan AKP’li eski vekil ve AKP’ye yakın bürokratların listesini yayımlamış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, hazırladığı listeyi ‘arpalık aile şirketi’ olarak kamuoyuna duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bunu, “Ülkenin nasıl arpalığa döndüğünü anlatan rapor” diyerek tanımlamıştı.

TÜRK TELEKOM DA ARPALIK
Türk Telekom, son altı aya ilişkin faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre Türk Telekom, kârını geçen yıla göre 12 milyon lira artırabildi. Geçen yılın aynı döneminde 1,27 milyar lira kâr eden şirket, bu yıl 1,39 milyar liraya çıkardı. Ama açıklanan kâr, yönetim için harcanan giderlerin yanında sönük kaldı. Geçen yıla göre iki kat artan giderler, 953,4 milyon liradan 1,843 milyar liraya çıktı. Diğer gider kalemleri de önceki yıla göre iki kat arttı.

Buna göre Türk Telekom, geçen yıl 884,8 milyon lira harcadığı ‘pazarlama, satış ve dağıtım’ kalemine bu yıl 1 milyar 660 milyar lira harcadı.

Geçen yıl 97,9 milyon lira harcanan araştırma ve geliştirme giderleri de bu yıl ikiye katlanarak 186 milyon liraya ulaştı.

Türk Telekom’da yönetim kuruluna atanan ve az iki maaş alan isimler şöyle:

· Ömer Fatih Sayan: Yönetim kurulu başkanı – ulaştırma ve altyapı bakanı yardımcısı
· Mahmut Gürcan: yönetim kurulu başkan yardımcısı – Hazine ve Maliye bakan yardımcısı
· Yiğit Bulut: yönetim kurulu üyesi – cumhurbaşkanı başdanışmanı
· Cengiz Yavilioğlu: yönetim kurulu üyesi – Hazine ve Maliye bakan yardımcısı
· Salim Dursun: Bağımsız yönetim kurulu üyesi – ulaştırma ve altyapı bakan yardımcısı
· Enver İskurt: Bağımsız yönetim kurulu üyesi – ulaştırma ve altyapı bakan yardımcısı
· Salim Arda Ermut: Yönetim kurulu üyesi- TVF genel müdürü
· Metin İlhan: Yönetim kurulu üyesi – Zaman gazetesi grubundaki medya kuruluşlarına kayyım atanmıştı
· Ümit Önal: Yönetim kurulu üyesi