Temel: Altılı Masa’yı izliyoruz, stratejik bir konum alacağız

Temel: Altılı Masa’yı izliyoruz, stratejik bir konum alacağız
HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Altılı Masa adayının kendilerine yönelik tutumunu görmek istediklerini belirterek, “İktidarın seçim takvimi ve muhalefetin tutumu...

HDP Basın, Yayın ve Propaganda Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Altılı Masa adayının kendilerine yönelik tutumunu görmek istediklerini belirterek, “İktidarın seçim takvimi ve muhalefetin tutumu karşısında stratejik bir konum alacağız” dedi.

T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan Tayip Temel, “Tüm bileşenlerimiz, kurullarımızla tavrımızı, tutumuzu belirleyeceğiz. Muhalefetin de iktidarın da tutumunu takip ediyoruz. İki türlü hazırlığımız var, bileşenlerimizle yaptığımı değerlendirmeler sonucunda aday çıkarma fikri vardı, yeni değerlendirmemizde bu düşünce baskın gelirse, tüm sorunlara çözüm iddiası taşıyacak bir aday çıkmazsa elbette biz aday çıkaracağız” ifadesini kullandı.

“HER AKTÖRÜN ÖYKÜSÜ BİLİNİYOR”
Altılı Masa’daki tartışmaları da dikkatle izlediklerini söyleyen Temel “Aday olarak gösterilecek aktörün Kürt sorunu, adalet sorunu, deprem sonrası ortaya çıkan sorunlara yönelik yaklaşımını görmemiz gerekiyor. Konuşulan isimler arasında yer alan her aktörün nasıl bir yaklaşım geliştireceğinin öyküsü bizde biliniyor” dedi.