Temel Karamollaoğlu HDP eş Genel Başkanlarını ağırladı

Temel Karamollaoğlu HDP eş Genel Başkanlarını ağırladı
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis’te “erken seçim önerisi” verilmesi için muhalefet partilerine ziyaret turu başlattı. Bu kapsamda ilk ziyareti Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na...

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis’te “erken seçim önerisi” verilmesi için muhalefet partilerine ziyaret turu başlattı. Bu kapsamda ilk ziyareti Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yapan Eş Başkanlar, Türkiye’nin “erken, acil seçime ihtiyacı olduğunu” dile getirdi.

SP Genel Merkezi’ndeki ziyaretin ardından Buldan, Sancar ve Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı. Buldan, Türkiye’nin yönetilemediğini, AKP-MHP ittifakının Türkiye’yi yoksulluğa mahkum ettiğini, bunun çıkış yolunun da acil erken seçim olacağına inandıklarını belirtti.

Karamollaoğlu’na erken seçim talebini içeren öneriyi sunduklarını belirten Buldan, “TBMM’de muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bunu, eğer diğer siyasi partilerle de ortaklaşırsak, yılbaşından sonra bir seçim önergesiyle Meclis’in gündemine getirmeyi de hedefliyoruz” dedi.

Mithat Sancar da Türkiye’nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini ve parti olarak da “Çözüm için ne yapılabilir?” arayışında olduklarını vurguladı.